Dei Energy News

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Στέλνει τις εκπτώσεις στις βιομηχανίες η ΔΕΗ

Ο δρόμος για να σταλούν οι επιστολές της ΔΕΗ με τις
εκπτώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια, άνοιξε χθες μετά και την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας για τα αποτελέσματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης.
Την ίδια στιγμή πάντως που η ΔΕΗ δηλώνει ότι εντός των επόμενων ημερών θα ταχυδρομηθούν οι επιστολές, οι βιομηχανικοί πελάτες εμφανίζονται το λιγότερο προβληματισμένοι από τις διαρροές που θέλουν τα τιμολόγια να μην έχουν χρονικό ορίζοντα εφαρμογής τον ένα συν ένα χρόνο, όπως προτάθηκε από το βασικό μέτοχο της ΔΕΗ και εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. αλλά να αναθεωρούνται ανά τρίμηνο, ανάλογα με τις εξελίξεις στο θεσμικό πλαίσιο.
Κάτι τέτοιο αναιρεί ένα βασικό ζητούμενο για τη βιομηχανία που είναι η σταθερότητα και η διάρκεια στην τιμολόγηση της ενέργειας, που είναι απαραίτητα ώστε να μπορέσουν οι βιομηχανίες να καταστρώσουν τη στρατηγική τους και να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους πλάνα.
Οι διαρροές αλλά και οι αντικρουόμενες πληροφορίες σε συνδυασμό με την έλλειψη επίσημης πληροφόρησης, έχουν προκαλέσει σύγχυση, οπότε η στάση που θα τηρήσουν οι βιομηχανίες θα καθοριστεί εν πολλοίς από το περιεχόμενο των επιστολών που θα στείλει η ΔΕΗ και από το εάν οι εκπτώσεις θα συναρτώνται από άλλα προαπαιτούμενα ή όρους, που δεν περιλαμβάνονται στην απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης και στην επιστολή του Δημοσίου, πάνω στην οποία βασίστηκε η απόφαση των μετόχων της ΔΕΗ.
Από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ πάντως, πηγές τόνιζαν ότι ανεξάρτητα από τις όποιες αντιρρήσεις ή ενστάσεις ήγειραν στον πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τα ενεργειακά προαπαιτούμενα οι εκπρόσωποι της τρόικας, το πακέτο για τη βιομηχανία και οι εκπτώσεις της ΔΕΗ προς τους πελάτες υψηλής τάσης «δεν περιλαμβάνονται ως θέματα στη διαπραγμάτευση». Η ελληνική πλευρά μάλιστα φέρεται να έχει διαμηνύσει την πρόθεσή της να προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων (έκπτωση και πακέτο των 150 εκατομμυρίων ευρώ) ανεξάρτητα από τις όποιες ενστάσεις έχουν εγερθεί από στελέχη της τρόικας.
Τέλος να αξίζει να σημειωθεί ότι κύκλοι της βιομηχανίας, συνεχίζουν να εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους απέναντι στην τρόικα θεωρώντας ότι η στάση της είναι το λιγότερο διφορούμενη και αμφιλεγόμενη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News