Dei Energy News

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Συνεδρίαση περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: «Διαμόρφωση και προγραμματισμός Δράσεων σχετικά με τις εξελίξεις στην Δ.Ε.Η»


Γιώργος Δακής στο Περιφερειακό Συμβούλιο: «Ζήτησα από την κυβέρνηση να παγώσει το θέμα της ΔΕΗ»
 Σειρά επαφών και διαβουλεύσεων στην Αθήνα είχε πριν λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, όπου ζήτησε από την κυβέρνηση να «παγώσει»,  η σχετική διαδικασία πώλησης της “μικρής ΔΕΗ”. Ο Περιφερειάρχης τόνισε στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε σήμερα πως: «Με το πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο εξέθεσα τις ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας στην κυβέρνηση”. Ο κ. Παπαϊορδανιδης απαντώντας στον κ. Δακή τόνισε πως η χρονική μετάταξη δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά πρέπει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να μην «ξαναεπιστρέψει».  Ο κ. Κύρινας με τη σειρά του δήλωσε πως «το θέμα είναι να καταφέρουμε ως Περιφερειακό Συμβούλιο και ως κοινωνία, να μην πάει καν στη βουλή αυτό το νομοσχέδιο, που φέρνει το απόλυτο σκοτάδι για τη Δυτική Μακεδονία και ειδικά για τη Φλώρινα». Η κα Αντωνία Χόλπα από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» χαρακτήρισε «υποκριτική» την προηγούμενη απόφαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου που συνεδρίασε στη Φλώρινα κατηγορώντας παράλληλα τους βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν υπέρ του ΑΔΜΗΕ.
 
adamidi_spartakosΣυλλαλητήρια σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πτολεμαΐδα με συμμετοχή της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρότεινε στο περιφερειακό συμβόλιο, για το θέμα της ΔΕΗ, ο Γιώργος Αδαμίδης
Συλλαλητήρια σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πτολεμαΐδα, με συμμετοχή των φορέων, αλλά και της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (κλείσιμο των σχολείων τις ώρες του συλλαλητηρίου), ώστε να αποφευχθεί η πώληση της ΔΕΗ, πρότεινε στο σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ο πρόεδρος του Σωματείου Σπάρτακος και περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Αδαμίδης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «τερατούργημα» τη σκέψη της κυβέρνησης για την πώληση της ΔΕΗ.
Σύμφωνος με την πρόταση του κ. Αδαμίδη ήταν και ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΗ «Η Ένωση» κ. Κώστας Θεοχάρης. 
 
altinisΠαύλος Αλτίνης στο περιφερειακό συμβούλιο για το θέμα της ΔΕΗ: «Κανένα αρνί το Πάσχα δεν σώθηκε από τη σφαγή επειδή βέλαζε…»
«Κανένα αρνί δεν σώθηκε το Πάσχα από τη σφαγή, επειδή βέλαζε…», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Νομάρχης ΦλώριναςΠαύλος Αλτίνης στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, θέλοντας με αυτή του τη φράση, να τονίσει, πως, οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο προηγούμενο συμβούλιο που έγινε στη Φλώρινα την περασμένη Παρασκευή, δεν τον πείθουν, όπως δεν πείθουν και ολόκληρη την κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας… Ο κ. Αλτίνης κάλεσε τους Περιφερειακούς Συμβούλους να έρθουν σε σύγκρουση με τη κυβέρνηση και αν χρειαστεί να παραιτηθούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Δήλωσε επίσης πως «η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει στο δημόσιο, αλλά όχι με τους όρους που ήταν μέχρι τώρα, που ήταν δηλαδή φέουδο διαφόρων κομματικών ομάδων… Η ΔΕΗ όπως όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί, πρέπει να λειτουργούν υπό τη σκεπή του δημοσίου, με σκοπό να εξυπηρετείται το συμφέρον του λαού και του έθνους και όχι μιας κλίκας κομματικής, οικονομικής και πολίτικης».
 
Θανάσης Τέγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News