Dei Energy News

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη. Τραυματίστηκε σοβαρά εργαζόμενος





Έξι τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά είναι ο απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/03) στον υποσταθμό της ΔΕΗ, στο χωριό Γέφυρα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σοβαρά τραυματίας είναι ένας 42χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ, ο οποίος υπέστη βαριά εγκαύματα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Τα άλλα πέντε άτομα αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και η κατάσταση τους δεν εμπνέει ανησυχία.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του ατυχήματος, ωστόσο εκτιμάται ότι η έκρηξη σημειώθηκε από βραχυκύκλωμα.
Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίες κατάφεραν να σβήσουν γρήγορα τη φωτιά, πριν πάρει διαστάσεις.
Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να μείνουν και χωρίς ρεύμα 20 χωριά στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Τεχνικά κλιμάκια της ΔΕΗ έχουν ήδη ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων. (Πληροφορίες από seleo.gr)
  
                      Κρίσιμη είναι η κατάσταση
 Κρίσιμη είναι η κατάσταση του υπαλλήλου της ΔΕΗ που τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη που έγινε σε υποσταθμό της Επιχείρησης κοντά στο χωριό Γέφυρα στη Θεσσαλονίκη.
Ο 52χρονος νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» και σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Αργυρή Γκαμπέση, η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή καθώς φέρει βαθιά εγκαύματα στο 53% του σώματός του.
Όπως σας γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr, ο τραυματίας διακομίστηκε διασωληνωμένος στο Παπανικολάου από το Ιπποκράτειο, όπου είχε αρχικά μεταφερθεί, και μπήκε αμέσως στο χειρουργείο.
Άλλοι πέντε συνάδελφοί του μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο της πόλης.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, φως στα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη στον υποσταθμό αναμένεται να ρίξει επιτροπή που θα συσταθεί σύμφωνα με τον περιφερειακό Διευθυντή της ΔΕΗ σε Μακεδονία και Θράκη, Αναστάσιο Μιζαμίδη.
Όσον αφορά τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της ευρύτερης περιοχής, όπως είπε ο κ. Μιζαμίδης, αντιμετωπίστηκαν μέσα σε μιάμιση ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News