Dei Energy News

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ερχονται αυξήσεις έως και 25% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τα εξοχικά

 Η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων φέρνει αυξήσεις έως και 25% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις εξοχικές κατοικίες. Παράλληλα, θα αλλάξουν τα δεδομένα και για την αγροτική χρήση ρεύματος.

Η αλλαγή αυτή, που αφορά περίπου 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά με κατανάλωση μέχρι 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, θα γίνει έως τον ερχόμενο Ιούνιο, καθώς πρόκειται για μνημονιακή δέσμευση...

της χώρας, όπως αναφέρει το «Βήμα». Οταν ρωτήθηκε για το θέμα ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, διευκρίνισε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών θα δημιουργηθεί πλαίσιο ώστε οι αλλαγές να μην πλήξουν την πρώτη κατοικία.

Σε ότι αφορά την αγροτική κατανάλωση -γίνεται για όλο το 24ωρο χρέωση, με την κατά 40% χαμηλότερη τιμή του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ- η κυβέρνηση έχει πάρει παράταση από την Τρόικα μέχρι το τέλος του 2015, προκειμένου να εγκατασταθούν πρώτα οι «έξυπνοι» μετρητές.



Στις εμπορικές καταναλώσεις χαμηλής και μέσης τάσης, ωστόσο, οι οποίες επιβαρύνονται με το κόστος των επιδοτούμενων τιμολογίων, η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων αναμένεται να φέρει μειώσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα φτάσουν στο 4% - 5%.

Πηγή: www.iefimerida.gr/node/152956#ixzz30NjourQD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News