Dei Energy News

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Στη λιανική ρεύματος, με χαμηλότερα τιμολόγια 7-9% έναντι της ΔΕΗ, μπαίνει η Protergia!!!


Με ανταγωνιστικά πακέτα ηλεκτρικής ενέργειας εισέρχεται στην αγορά λιανικής η Protergia, εταιρεία του Ομίλου Μυτιληναίου, φιλοδοξώντας να ανταγωνιστεί τη ΔΕΗ, αποσπώντας από το πελατολόγιό της καταναλωτές, τόσο νοικοκυριά, όσο και καταστήματα και επιχειρήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι, στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας δραστηριοποιούνται ήδη η Elpedison (θυγατρική των Ελληνικών Πετρελαίων και της ιταλικής Edison), η Ήρων, η Green και η Watt+Volt με συνολικό μερίδιο αγοράς 1,5% έναντι 98,5% της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα η Protergia, τα τιμολόγια...
για ένα μέσο καταναλωτή θα είναι κατά μέσον όρο 7-9% χαμηλότερα από τα αντίστοιχα της ΔΕΗ, ο λογαριασμός θα εκδίδεται κάθε μήνα, ενώ στους πελάτες που εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους θα παρέχεται bonus, μέσω της σταδιακής (εντός 6 μηνών) επιστροφής της εγγύησης. Εκτός από την έκπτωση στην εγγύηση, εφόσον ο καταναλωτής είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις, θα έχει και έκπτωση 50% στο πάγιο.

 
Πάγιο
(€/4μήνα)
Μονοφασική
Παροχή
Πάγιο
(€/4μήνα)
Τριφασική Παροχή
Χρέωση Ενέργειας Ημέρας (€/kWh)
Χρέωση Ενέργειας Νύχτας (€/kWh)
Protergia
Οικιακό
1,52
4,80
0,0945
-
 
Protergia
Οικιακό N
3,52
6,80
0,0945
0,0721
* Στις ανωτέρω χρεώσεις δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Τα τιμολόγια της εταιρείας θα έχουν πάντως μια ρήτρα που θα είναι συνάρτηση των διακυμάνσεων των τιμών αγοράς και αναλόγως θα αναπροσαρμόζονται σε μηνιαία βάση, οπότε ο καταναλωτής θα ωφελείται οριακά ή αντίστοιχα θα επιβαρύνεται.
Σημειώνεται ότι οι λογαριασμοί της Protergia, όπως και όλων των προμηθευτών, περιλαμβάνουν όλες τις χρεώσεις όχι μόνο της ενέργειας, αλλά τα τέλη των δήμων της ΝΕΡΙΤ, ΕΤΜΕΑΡ και χρεώσεις δικτύου, που φυσικά είναι οι ίδιες σε όλες τις εταιρείες προμήθειας (και της ΔΕΗ) και η μόνη διαφοροποίηση έγκειται στις χρεώσεις του ανταγωνιστικού σκέλους. 
Αναφορικά με τους μελλοντικούς στόχους, ο Γενικός Δ/ντής της εταιρείας Ντίνος Μπενρουμπή, απέφυγε να αναφέρει νούμερα, φωτογραφίζοντας ένα υψηλό αλλά μονοψήφιο ποσοστό. Εκτίμησε, πάντως, ότι στην προσεχή τριετία, οπότε και ο ανταγωνισμός θα έχει βελτιωθεί, καθώς θα έχει πουληθεί η «Μικρή ΔΕΗ», οι εναλλακτικοί πάροχοι θα φτάσουν να έχουν διψήφια ποσοστά στην αγορά λιανικής.
Καταλύτης οι ΝΟΜΕ
Καταλύτης πάντως για τους ιδιώτες, όπως η Protergia, που για την ώρα απλώς «χτίζουν θέσεις» στην αγορά, είναι το νέο μοντέλο των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ σε «τιμές κόστους» (ΝΟΜΕ), που ενέκρινε πρόσφατα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το οποίο σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση, προκειμένου να ισχύσει από τον Σεπτέμβριο του 2014.
Το νέο μοντέλο θα δίνει τη δυνατότητα στις ιδιωτικές εταιρείες εμπορίας να αγοράζουν πακέτα ηλεκτρισμού σε χαμηλές τιμές, και στη συνέχεια να τα μεταπωλούν σε οικιακούς καταναλωτές, εμπορικά καταστήματα και μικρές βιομηχανίες.
Αρχικός στόχος της εταιρείας του Ομίλου Μυτιληναίου είναι η Αθήνα, ενώ αργότερα πρόκειται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, μέσω συνεργασιών, που θα ανακοινώσει σύντομα με αλυσίδες λιανικής. Το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης της Protergia είναι το 18311, ενώ προς το παρόν, το μοναδικό κέντρο εξυπηρέτησης της εταιρείας είναι το κτίριό της στο Νέο Ηράκλειο.
Το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της Protergia
Το ενεργειακό portfolio της Protergia περιλαμβάνει:
- Θερμικές μονάδες 1,2 GW σε λειτουργία
- 444,48 MW - Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Συνδυασμένου Κύκλου (ΘΗΣ) με καύσιμο φυσικό αέριο, της «Protergia A.E.», στο Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Βοιωτίας.
- 436,6 MW - Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Συνδυασμένου Κύκλου (ΘΗΣ) με καύσιμο φυσικό αέριο, της «Κόρινθος Power A.E.», στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.
- 334 MW - Σταθμός Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘ/ΣΗΘΥΑ) με καύσιμο φυσικό αέριο, της «Αλουμίνιον Α.Ε.», στο Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Βοιωτίας.

- Μονάδες ΑΠΕ 54 MW σε λειτουργία
- Άδεια εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας για 310 MW
- Άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για 500 MW
- Εμπορία δικαιωμάτων εκπομπής αερίων ρύπων CO2
- Διαχείριση - εμπορία φυσικού αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News