Dei Energy News

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Σύνταξη στα 70 Θέλει για τους Γερμανούς ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας


Αντίθετος στη συζήτηση που διεξάγεται αυτή την περίοδο στη
Γερμανία περί μείωσης των ορίων συνταξιοδότησης εμφανίστηκε ο Γερμανός επίτροπος της ΕΕ για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ. Μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt δήλωσε ότι η συζήτηση εκπέμπει «λάθος σήμα» σε χώρες του Μνημονίου, όπως η Ελλάδα, ενώ, αντίθετα, οι Γερμανοί θα έπρεπε να αρχίσουν...
να συζητούν για σύνταξη στα 70 χρόνια.

«Ζητάμε από τους Ελληνες να εργάζονται περισσότερο και να πληρώνονται λιγότερο. Τώρα αναρωτιούνται πώς η Γερμανία κινείται προς την άλλη κατεύθυνση» σημείωσε ο Γκ.Έτινγκερ.

Ο Ετινγκερ προειδοποίησε ακόμη ότι η χώρα του έχει έλλειψη από εξειδικευμένους εργαζομένους και ότι οι πολιτικοί στη Γερμανία θα έπρεπε να αρχίσουν να συζητούν για σύνταξη στα 70 χρόνια.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών έχει συμφωνήσει να παίρνουν σύνταξη στα 63 όσοι εργάζονται 45 χρόνια. Τα σχέδια αυτά έχουν επικρίνει εργοδοτικές οργανώσεις, που ισχυρίζονται ότι μπορεί να υπάρξει κύμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Επίσης έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να υπάρξουν φαινόμενα εικονικών απολύσεων εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει τα 61 χρόνια, με την προοπτική να εισπράττουν για δύο χρόνια επίδομα ανεργίας ώστε να βγουν στη συνέχεια στη σύνταξη όταν θα γίνουν 63 ετών.
Η Ελλάδα και η Ισπανία έχουν συμφωνήσει να αυξήσουν τα όρια ηλικίας από τα 65 στα 67 έτη. Η Πορτογαλία πρόσφατα αύξησε το όριο ηλικίας στα 66 έτη, σημειώνει η εφημερίδα.

 http://www.energia.gr/article.asp?art_id=81113

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News