Dei Energy News

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Γνωρίζατε ότι… οι αγελάδες παράγουν ενέργεια;




ΑΓΕΛΑΔΑ

Πρωτότυπη ιδέα αργεντίνων επιστημόνων
Οι… εκπομπές αερίων που προκαλούν οι αγελάδες έχουν βάλει σε σκέψεις τους Αργεντινούς επιστήμονες. Τα ποσοστά μεθανίου που απελευθερώνονται στον αέρα έχουν αυξηθεί και έτσι οι ειδικοί αναγκάστηκαν να σκεφτούν ένα τρόπο να επωφεληθούν από αυτό. Για αυτό τον λόγο παρουσίασαν τη νέα τους πρωτοποριακή ιδέα, τα σακίδια… συλλογής αερίων που θα τοποθετούνται στην πλάτη...
κάθε αγελάδας.
Με αυτό το τρόπο, όχι μόνο θα μειωθεί το ποσοστό του μεθανίου στον αέρα αλλά θα παραχθεί και ένα σημαντικό ποσοστό… ηλεκτρικής ενέργειας. Τα «σακίδια αερίων», όπως ονομάστηκαν από τους εφευρετικούς Αργεντινούς, θα τοποθετούνται στη πλάτη της αγελάδας ώστε να συλλέγουν και το… τελευταίο μόριο μεθανίου. Η ενέργεια που θα παράγεται από μια αγελάδα μέσα σε μόλις μια μέρα είναι ικανή να τροφοδοτήσει ένα αυτοκίνητο για πάνω από 24 ώρες.
Το ειδικό σακίδιο θα συνδέεται με σωλήνες με το στομάχι των αγελάδων. Το καινοτόμο σύστημα συλλογής ενέργειας έχει ήδη εφαρμοστεί σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ οι τρόποι εκμετάλλευσης του βρίσκονται υπό συζήτηση στο Εθνικό Ινστιτούτο Γεωργικής Τεχνολογίας της Αργεντινής. Η ιδέα βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια της εφαρμογής της, ενώ υπάρχουν ελπίδες πως μέσω της τεχνολογίας, ανάλογες τεχνικές θα μπορούν να πραγματοποιηθούν σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα στο μέλλον.
Ο υπεύθυνος του προγράμματος Πάμπλο Σορόδο τόνισε πως: «Φανταστείτε ότι σε κάποια χρόνια θα μπορεί ένα αγρόκτημα με δύο αγελάδες που χρησιμοποιούνται για παροχή ενέργειας, να ικανοποιεί τις ενεργειακές του ανάγκες χρησιμοποιώντας αυτές.» Αν οι μελέτες των επιστημόνων αποδειχθούν αληθινές, τότε αυτή η καινοτόμα ιδέα θα βοηθήσει πραγματικά στην αυτοσυντήρηση των μικρών, κυρίως, αγροκτημάτων.
Φυσικά αυτό αλλάζει κάποια δεδομένα όπως η… διατροφή των αγελάδων. Αν εφαρμοστεί το «σακίδιο αερίων» τότε η προσαρμοσμένη τους δίαιτα ώστε να παράγουν λιγότερο μεθάνιο θα πρέπει να αλλάξει. Πλέον οι αγρότες θα επιδιώκουν την όλο και μεγαλύτερη παραγωγή… αεριών από τις αγελάδες τους.

 http://ikypros.com/?p=10100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News