Dei Energy News

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Άρχισαν τα... όργανα για τη «Νέα Ελλάδα»

Το φάντασμα της εσωστρέφειας πλανάται πάνω από τη Συγγρού: Τι δήλωσαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Αντώναρος – Φουντώνουν στο παρασκήνιο οι αντιδράσεις για την μετεξέλιξη της ΝΔ.
Άρχισαν τα όργανα για τη «νέα» Νέα Δημοκρατία. Όπως σας είχαμε προϊδεάσει από την περασμένη Παρασκευή με σχετικό ρεπορτάζ υπό τον τίτλο: «Ο γρίφος της «Νέας Ελλάδας» και η Λαϊκή Δεξιά» (διαβάστε εδώ) το εγχείρημα που ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς για την ευρωπαϊκή μετάλλαξη της ΝΔ αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερους τριγμούς στο εσωτερικό της παράταξης.
Η πρώτη που άφησε αιχμές για την σημερινή εικόνα που παρουσιάζει η γαλάζια παράταξη είναι η Ντόρα Μπακογιάννη...
όπου σε ραδιοφωνική της συνέντευξη πριν από δυο ημέρες, το περασμένο Σάββατο, στον Alpha τόνισε με νόημα ότι η ΝΔ είναι ένα μικρό κόμμα, που δεν έχει σχέση με την παράταξη που γνώρισε η ίδια.
Παράλληλα, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «η ίδια δεν έχει, αυτή τη στιγμή, προσωπική αρχηγική φιλοδοξία», προσθέτοντας πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει τα νέα δεδομένα στο πολιτικό πεδίο. Η κυρία Μπακογιάννη αναφέρθηκε επίσης στις περιφερειακές εκλογές, λέγοντας ότι δεν κρίνονται τα κόμματα, αλλά τα πρόσωπα. «Τα κόμματα θα κριθούν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών γιατί μόνο σε αυτές είναι πολιτική η ψήφος», ανέφερε με νόημα δίνοντας ουσιαστικά το χρονικό στίγμα που θα κρίνει τις εξελίξεις στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης.
Όπως άλλωστε έχουμε τονίσει στα ρεπορτάζ του Newsbomb τα πάντα θα κριθούν από το μέγεθος της νίκης ή της ήττας στις ευρωεκλογές. Αν η ήττα δεν είναι διαχειρίσιμη τότε τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά και το σχέδιο Σαμαρά μάλλον δεν πρόκειται να έχει καμία τύχη.
Την ίδια ώρα, φωτιές στο πολιτικό σκηνικό βάζουν και οι συνεχείς αναρτήσεις στο twitter του Ευάγγελου Αντώναρου που κινούνται πάντα σε επικριτικό κλίμα και διάθεση απέναντι στις κινήσεις Σαμαρά. Πολλοί μάλιστα στο εσωτερικό της παράταξης αναρωτιούνται αν η κριτική διάθεση του κ. Αντώναρου εκπορεύεται και από τις διαθέσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
O πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, το τελευταίο διάστημα έχει επιλέξει το twitter για να σχολιάζει κυρίως τις εσωκομματικές εξελίξεις στην ΝΔ.
Στο στόχαστρο των σχολίων του έχουν βρεθεί κυρίως οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ. «Τηλεαστέρες», «μαϊντανοί»,... «αλεξιπτωτιστές» και «υβριστές» όπως τους ονομάζει και καλεί τους ψηφοφόρους να τους «μαυρίσουν».

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο twitter του: «Α και για να μη ξεχνιόμαστε 4 εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές: ΟΧΙ στους αλεξιπτωτιστές και υβριστές, ΟΧΙ στους δήθεν τηλεαστέρες, ΟΧΙ στους μαϊντανούς».
Μάλιστα ο κ. Αντώναρος πήγε ένα βήμα παραπέρα την κριτική του και αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εξελίξεις της γαλάζιας παράταξης:
«Άρχισαν τα όργανα... και μάλιστα από το βάθος της ορχήστρας... κι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε. Είμαστε στη προθέρμανση και τα... κουρδίσματα!», ενώ στο επόμενο tweet εμφανίστηκε ακόμα πιο σκληρός:
«Κι αν μας προκαλέσουν θα τους ονοματίσουμε κιόλας. ΑΝ Η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.»
Παρά τις αναρτήσεις του κ. Αντωναρου και τις τοποθετήσεις των λεγόμενων «Καραμανλικών» το βέβαιον είναι ότι ο ίδιος ο Καραμανλής δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί και όπως λένε από το περιβάλλον του «ο πρώην πρωθυπουργός δεν μιλάει μέσω τρίτων».
Αν και κανένας δεν αμφισβητεί την ανάγκη αλλαγών στο εσωτερικό της παράταξης, αυτό που ορισμένοι από τους «Καραμανλικούς» διατείνονται σε ιδιωτικές συζητήσεις είναι πως «εξελίξεις χωρίς τον Καραμανλή δεν μπορούν να υπάρξουν», ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν είναι δυνατόν η μετεξέλιξη της ΝΔ να μετατραπεί σε φορέα υποδοχής ΠΑΣΟΚων και σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για ορισμένους από αυτούς.
Όπως εκτιμούν πάντως αρκετοί πολιτικοί αναλυτές, το στοίχημα για τον Αντώνη Σαμαρά δεν είναι τόσο το πώς θα κάνει το άνοιγμα στο Κέντρο και στον μεσαίο χώρο, όσο το πώς θα καταφέρει να ενώσει τα «ραγισμένα κομμάτια» της Λαϊκής Δεξιάς που αποτελούν τον φυσικό χώρο της ΝΔ. Το ίδιο ζήτημα απασχολεί εντόνως και όσους βλέπουν τους εαυτούς τους ως παράγοντες για την μετά Σαμαρά εποχή στην γαλάζια παράταξη.

 http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News