Dei Energy News

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Προσδοκίες ΔΕΗ για υπερκάλυψη στο ομόλογο, κλείνει σήμερα το βιβλίο προσφορών


Κλίμα που προδιαθέτει ακόμη και για υπερκάλυψη των 500 εκατ. ευρώ που ζητά να αντλήσει μέσω του εταιρικού της ομολόγου μεταφέρουν στο "Energypress" κορυφαία στελέχη της ΔΕΗ, μετά και τις επαφές που είχαν με εκπροσώπους μεγάλων διαχειριστών κεφαλαίων κατά τα roadshows που πραγματοποιήθηκαν σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη, και τα οποία ολοκληρώνονται σήμερα το απόγευμα.
 
Το βιβλίο των προσφορών κλείνει σήμερα, και σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρουν στελέχη της επιχείρησης, παρά το γεγονός ότι ο στόχος που έχει τεθεί είναι το επιτόκιο να κυμανθεί κάτω ...του 6%, δεν λείπουν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις ότι μπορεί να κυμανθεί σε ακόμη καλύτερα επίπεδα.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει προτίμηση στο 5ετές ομολόγο, έστω και αν τα επιτόκια στην 3ετή έκδοση διαμορφωθούν σε χαμηλότερα επίπεδα.
 
Ανάλογα πάντα με το πως θα διαμορφωθούν οι συνθήκες υπάρχει - μικρή - περίπτωση να αντληθεί μεγαλύτερο ποσό από τα 500 εκατ. ευρώ, εφόσον κριθεί ότι το επιτόκιο που θα επιτευχθεί βοηθά στη συνολική μείωση του κόστους χρηματοδότησης της ΔΕΗ, μέσω αποπληρωμής μέρους του ομολογιακού μαμούθ.
 
Θυμίζουμε ότι στη συμφωνία που είχε κλείσει η ΔΕΗ για το ομολογιακό των 2,2 δις. ευρώ, υπήρχε όρος για αποκλιμάκωση του επιτοκίου σε περίπτωση που η εταιρεία προχωρήσει σε αποπληρωμές του δανείου της (ως 0,75% με την καταβολή 650 εκατ. ευρώ).
 
Προ ημερών η Standard & Poor΄s είχε αξιολογήσει με "B" τον προτεινόμενο συνδυασμό ομολόγων λήξεως 2017 και 2019 της ΔΕΗ (όπως άλλωστε είχε κάνει και στις 4 Απριλίου αναβαθμίζοντας την πιστοληπτική ικανότητα της επιχείρησης από "CCC")
 
Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του για το ομόλογο της επιχείρησης ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, "λαμβάνουμε υπόψιν πως η ΔΕΗ θα χρησιμοποιήσει σχεδόν το ήμισυ των εσόδων από τα ομόλογα για να αποπληρώσει μέρος του κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 2,2 δισ. ευρώ και πενταετούς διάρκειας που πρόσφατα σύναψε με ελληνικές τράπεζες. Τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση κεφαλαιουχικών δαπανών αλλά και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News