Dei Energy News

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Οι λόγοι για τους οποίους συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο των Αν. Ελλ. στις ευρωεκλογές

ΑΡΗΣ ΒΑΤΑΛΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ με τους "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"
Αγαπητοί συμπατριώτες,
     η  χώρα μας τέσσερα χρόνια τώρα βρίσκεται ΄΄δέσμια΄΄ των μνημονίων και συνεχίζει απαρέγκλιτα το βασανιστικό και αδιέξοδο δρόμο που χάραξαν ξένα οικονομικά συμφέροντα και πρόθυμα κι υπάκουα δέχθηκαν οι δικές μας κυβερνήσεις και πολιτικοί χωρίς καμία διάθεση όχι 18 αλλά ούτε ενός σημείου πραγματικής διαπραγμάτευσης.
     Με την ανεργία να καλπάζει ακάθεκτη προς το 30% κι αυτή των περήφανων νέων να φτάνει στο 65%, αιτία που αναγκάζει  ένα... μεγάλο κι εκλεκτό κομμάτι της να μεταναστεύει απ΄ την Ελλάδα, αφήνοντας οικογένειες, όνειρα και παιδικά βιώματα για να βρει ένα καλύτερο αύριο σε άλλες χώρες και όχι στην δική τους πατρίδα.
     Με την φτώχεια να έχει πλήξει σχεδόν 4.000.000 συμπολίτες μου.
     Με την πρόσβαση στην υγεία και την περίθαλψη να επιδεινώνεται. Ασθενείς να πεθαίνουν στην αναμονή, γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάρουν το φάρμακο ή να κάνουν την εγχείριση που θα τους σώσει την ζωή, θύματα της ισοπεδωτικής πολιτικής περικοπών και λιτότητας που ακολουθούν οι πρόθυμοι υπουργοί, εκλεκτοί της τρόικας.
     Με τους εμποροβιοτέχνες να μην μπορούν να δανειστούν για να διατηρήσουν ζωντανή την επιχείρηση τους, την ώρα που ΜΕΓΚΑλοκανάλια  και Μέγαρα Μουσικής δανείζονται άνευ εγγυήσεων, από τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποιούνται με χρήματα που φορτώνονται στις πλάτες των Ελλήνων και προστίθενται στο δημόσιο χρέος της χώρας.
    Με τους εργάτες της γης να γίνονται σε μια νύχτα επιχειρηματίες με βιβλία εσόδων, εξόδων.
    Με την φορολογία να έχει την θηλειά στον λαιμό των πολιτών.
    Με τους συνταξιούχους να υφίστανται συνεχείς και δραματικές μειώσεις στις συντάξεις, το επικουρικό και το εφάπαξ τους και από τιμημένα γηρατειά να καταντούν επαίτες.
    Με τους μισθούς να έχουν μειωθεί έως 50% σε σχέση με το 2009 και τις εργασιακές σχέσεις να έχουν λάβει χαρακτηριστικά δουλείας και όχι εργασίας.
    Με την οικονομική κρίση να γίνεται θάνατος για χιλιάδες  Έλληνες συμπατριώτες, αναζητώντας λύτρωση από το οικονομικό τους μαρτύριο, με την αυτοχειρία.
     Με τις κοινωνικές δομές και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (λιμάνια ΟΛΠ-ΟΛΘ, αεροδρόμια, σιδηροδρομικό δίκτυο ΟΣΕ, παροχής Φ.Α. ΔΕΠΑ –ΔΕΣΦΑ, νερά ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, ηλεκτρικό δίκτυο ΑΔΜΗΕ- παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΗ, ορυκτός πλούτος λιγνίτες, χρυσός, Φ.Α. κ.α), να ξεπουλιούνται στους ξένους δανειστές και εγχώριους επιχειρηματίες υποστηρικτές της συγκυβέρνησης.
    Με όλα τα παραπάνω να συνθέτουν πλέον μια ζοφερή καθημερινότητα. Αποφάσισα πως πέραν του καθημερινού αγώνα στην κοινωνία από την θέση μου στο συνδικαλιστικό κίνημα και τον αγώνα μου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα προχωρήσω ένα βήμα μπροστά κι αυτό τον αγώνα να τον δώσω πλέον στην καρδιά των εξελίξεων και των αποφάσεων. Από το κοινοβούλιο της Ενωμένης Ευρώπης.
    Πιστεύω στην Ευρώπη των Εθνών, στην Ευρώπη των Λαών και όχι των τραπεζιτών.
    Πιστεύω στην αλληλεγγύη, την ισοτιμία και την εθνική ύπαρξη ταυτότητας για κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε.
    Διεκδικώ ανάμεσα σε τόσους άλλους  αξιόλογους συναγωνιστές και συνυποψηφίους μου τη δική σας ψήφο, ώστε να υψωθεί η φωνή μου μαζί με αυτή των υπολοίπων που αναγνωρίζουν  το λάθος σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας, που αναγνωρίζουν ότι οι Έλληνες δεν είναι λαός ΄΄μπαταξήδων΄΄,  αλλά ένας υπερήφανος λαός που έδωσε στα φώτα του στον κόσμο, που έδωσε το αίμα του για την αποτίναξη των Ναζιστών από την Ευρώπη,  για την δημοκρατία.
     Είναι αυτονόητο πως οι Έλληνες αξίζει να αντιμετωπισθούν ως Ευρωπαίοι πολίτες και όχι υποτελείς ενός προτεκτοράτο των ισχυρών.    
     Στο αυριανό ευρωκοινοβούλιο δεν θα πρέπει να εκλέξουμε απλώς καλούς  και ΄΄πρόθυμους΄΄  τεχνοκράτες, εκκολαπτόμενους πολιτικούς  οι οποίοι εκπαιδεύονται ώστε να έρθουν μετέπειτα στην χώρα για να εφαρμόσουν πολιτικές λιτότητας και απολύσεων. Θα πρέπει να εκλέξουμε ανθρώπους οι οποίοι θα ενώσουν την φωνή τους με άλλους ευρωβουλευτές άλλων χωρών στοχεύοντας στην κατάργηση της λιτότητας, στην ουσιαστική στήριξη μιας Ελλάδας που θα δίνει όραμα ανάπτυξης και ανάτασης της πατρίδας μας. Προέχει η διάσωση των Ελλήνων και όχι των τραπεζών.
     Στο αυριανό ευρωκοινοβούλιο δεν θα πρέπει να εκλέξουμε ανθρώπους για να εργαστούν στην Ε.Ε., αλλά για να εργαστούν για την Ε.Ε. και για την πατρίδα μας.
     Προτεραιότητα μου η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, η απασχόληση, η υπεράσπιση των εργασιακών κεκτημένων και η αειφορία (διασφάλιση ορυκτού πλούτου και κοινωνικών δομών της πατρίδας, ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και τις κοινωνίες, ανεξάρτητη ενεργειακά), ζητήματα κομβικής σημασίας για την ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών στην Ενωμένη Ευρώπη.
     Τέλος, αυτές οι εκλογές θα πρέπει να στείλουν κι ένα μήνυμα σε όλους όσους  φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση της χώρας και μένουν ατιμώρητοι. Σε όλους όσους εξαθλιώνουν τους Έλληνες, για να ικανοποιήσουν την φιλοδοξία τους (ενδεχομένας και τη ματαιοδοξία τους), να κυβερνήσουν (συγκυβερνήσουν) την χώρα, θυσιάζοντας στον βωμό της κρίσης την κοινωνική πρόνοια, τις κοινωνικές δομές  τη δημοκρατία καταλύοντας την με αντισυνταγματικούς νόμους και απαγορεύσεις .
     Σε αυτές τι εκλογές πρέπει να προσέλθουν όλοι οι Έλληνες κάθε ηλικίας και κυρίως οι νέοι. Θα πρέπει να κάνουμε την σωστή επιλογή, γιατί μια φορά ψηφίζουμε και χίλιες αναθεματίζουμε.
     Αγαπητοί συμπατριώτες, ως ένα απλός εργαζόμενος που αν μη τι άλλο αυτό που ξέρει να κάνει καλά χρόνια τώρα είναι να δίνει αγώνες ώστε να αναδεικνύει την αξία και την προσφορά των εργαζόμενων, να προασπίζει τα συμφέροντα αυτών και της κοινωνίας, σας ζητώ στις επερχόμενες ευρωεκλογές να ψηφίσετε τους Ανεξάρτητους Έλληνες και να με τιμήσετε με την προτίμηση σας.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

ΑΡΗΣ ΒΑΤΑΛΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


arivatalis@gmail.com - https://www.facebook.com/groups/arisvatalis/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News