Dei Energy News

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
 
Την ώρα που η ΔΕΗ διαλύεται,  που ξεπουλιέται ο ΑΔΜΗΕ, η «μικρή ΔΕΗ» και η υπόλοιπη μαζί με το σύνολο της δημόσια περιουσίας της χώρας και του λαού μέσω ΤΑΙΠΕΔ χαρίζεται στα ξένα και ντόπια συμφέροντα. Την ώρα που απολύσεις, διαθεσιμότητες και νέες περικοπές μισθών βρίσκονται προ των πυλών Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ ανήγγειλε για τις 12-13 Απρίλη ένα ακόμα έκτακτο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο, το 36ο.

 Ένα συνέδριο συνέχεια του προηγούμενου. με μοναδικό σκοπό για μια ακόμη φορά να Χρησιμοποιήσει το «έκτακτο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο» σαν έναν  μηχανισμό εκβιασμού για να αποσπάσει «εξουσιοδοτήσεις», «ιδιωτικά συμφωνητικά» να μαζέψει λεφτά από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και να  μετακυλήσει τα χρέη της στους εργαζόμενους- μέλη των Σωματείων φορτώνοντας στην πλάτη τους οικονομικές και ποινικές ευθύνες. επιβάλλοντας μνημόνιο σε αυτά

 Οι ηγεσίες της  ΓΕΝΟΠ, ΠΑΣΚΕ, ΕΑΜΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ εγκλωβισμένες και όμηρες της εδώ και πολλά χρόνια των δικών τους επιλογών της συνδιοίκησης και κυβερνητικού συνδικαλισμού χρησιμοποίησαν την ομοσπονδία σαν δικό τους μαγαζάκι και τσιφλίκι τους

Υπέγραψαν όλες τις οδηγίες της ΕΕ και τις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων με αποτέλεσμα να ξεπουλιέται κομμάτι κομμάτι η επιχείρηση, οι εργαζόμενοι να βλέπουν τους μισθούς τους να κατακρημνίζονται και οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος να φτάνουν στα ύψη και να γίνονται απαγορευτικές για τα ελληνικά.... νοικοκυριά.

Άφησαν ένα χρέος που κυμαίνεται από 1.330.000 ευρώ έως 1.700.000 ευρώ που ούτε διαχειρίσιμο είναι από μια ομοσπονδία όπως η ΓΕΝΟΠ αλλά και την κάνει ευάλωτη  σε κάθε είδους εκβιασμό μην μπορώντας να παίξει τον ρόλο της ακόμα και αν η συγκεκριμένες ηγεσίες της ήθελαν αυτές τις κρίσιμες μέρες που περνούν οι εργαζόμενοι τα νοικοκυριά και η ίδια η επιχείρηση.

Αυτές οι ηγεσίες τις ΓΕΝΟΠ προσπάθησαν να αποκλείσουν ΣΕΕΝ «Εργατική αλληλεγγύη» ως μη τακτοποιημένου οικονομικά ενώ κατά δική τους δήλωση κατά την έναρξη του συνεδρίου ήταν μέσα στα πέντε συνδικάτα που ήταν οικονομικά ταχτοποιημένα  για το διάστημα από το προηγούμενο συνέδριο έως σήμερα!!!!

Καταγγέλλουμε και την προσπάθεια αποκλεισμού του ΣΕΕΕΝ και όλων των συνδικάτων που εκπροσωπούν έκτακτους και εργολαβικούς εργαζόμενους παρότι το προηγούμενο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ αποφάσισε ότι σ αυτό το συνέδριο θα εκπροσωπηθούν ισότιμα όλα τα συνδικάτα και οι αντιπρόσωποι αυτών των συναδέλφων.

Το ΣΕΕΝ Εργατική Αλληλεγγύη που είναι το πρώτο Συνδικάτο που δημιουργήθηκε για να συνενώσει εργαζόμενους στην Ηλεκτρική Ενέργεια ασχέτως από την εργασιακή σχέση του καθενός συνέβαλε με όλα τα μέσα (και δικαστικά) ώστε να εκπροσωπούνται ισότιμα αυτοί οι συνάδελφοι και θα συνεχίσει αυτό τον αγώνα για την πλήρη αντιπροσώπευση αυτών των συναδέλφων αλλά και για ισότιμες εργασιακές, ασφαλιστικές και μισθολογικές σχέσεις.  

Η άμεση αντίδραση των αποκλεισμένων αντιπρόσωπων και του σωματείου μας που ήταν διατιθέμενοι να προχωρήσουν ακόμα και σε ασφαλιστικά μέτρα για ακύρωση του συνεδρίου είχαν σαν αποτέλεσμα να παρθεί απόφαση για αναβολή του συνεδρίου για αρχές του Ιουνίου.

Το Συνδικάτο στην Ενέργεια  «Εργατική Αλληλεγγύη» το μικρό χρονικό  διάστημα που είναι μέλος της ΓΕΝΟΠ ακόμα και από την εγγραφή του σε αυτήν, αντιμετωπίζει το μένος της φιλοκυβερνητικής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας για την πολιτική- συνδικαλιστική του στάση και πρακτική, είναι ένα αγκάθι που τους εμποδίζει να  παίζουν τον ρόλο που παίζουν εδώ και τόσα χρόνια επιβάλλοντας τον νόμο της σιωπής.

Το συνδικάτο μαζί με τους εργαζόμενους θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε οι υπαίτιοι αυτής της κατάντιας της ομοσπονδίας να λογοδοτήσουν στους εργαζόμενους, στον ελληνικό λαό αλλά και στην δικαιοσύνη είτε είναι εν ενεργεία συνδικαλιστές είτε όχι. Για να μπορέσει η ομοσπονδία να επιτελέσει τον ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε διαφορετικά δεν θα μπορέσει να υπάρξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News