Dei Energy News

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Σαμαράς: Πρωταγωνιστής της ελληνικής ανάκαμψης η ενέργεια



Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει ανάπτυξη που θα ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη, μόνο από την ενέργεια, υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας προ ολίγου σε διεθνές ενεργειακό συνέδριο, υπό την προϋπόθεση να υλοποιηθούν επενδύσεις, να υπάρξει μεταξύ άλλων σταθερότητα και εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.
Αναλυτικότερα, εκτιμώντας ότι οι σοβαρότατες ενδείξεις που υπάρχουν για ανάπτυξη στον ενεργειακό τομέα σύντομα θα αποκαλυφθούν, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «κάποιοι υποστήριζαν ότι η Ελλάδα δε θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση. Εγώ λέω ότι μόνο από την ενέργεια η Ελλάδα μπορεί να πετύχει ανάπτυξη που θα ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη. Αυτό προϋποθέτει επενδύσεις, σχεδιασμό σταθερότητα, εμπιστοσύνη και πίστη στην Ελλάδα, ανοιχτούς ορίζοντες με τον σύγχρονο...
κόσμο και όχι σύνδρομα απομονωτισμού».
«Η νέα Ελλάδα που σήμερα χτίζουμε πατά σε βήματα σίγουρα και σταθερά θεμέλια», υπογράμμισε.
Κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην προώθηση των ερευνών για υδρογονάνθρακες, κ. Σαμαράς είπε ότι «οι ενδείξεις είναι εξαιρετικά ευοίωνες. Θα υπογραμμίσω ότι όλο και περισσότεροι εταίροι μας εκφράζουν την πεποίθηση ότι ο εθνικός ενεργειακός πλούτος μας θα παίξει ευρύτερο ρόλο για την ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης. Θα αφορά σε σημαντικό ποσοστό της ευρωπαϊκής κατανάλωσης», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου με τις πρόσφατες ανακαλύψεις κοιτασμάτων.
«Στο πλαίσιο αυτό η χώρα μας αποκτά πολυ σήμαντο ρόλο», υπογράμμισε.
«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πολύ σημαντικός κόμβος για παραγωγή, εξαγωγές και μεταφορά ενεργειακών πόρων», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Για πρώτη φορά υλοποιείται μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός, αλλάζουμε τη στρατηγική μας με στόχο ανταγωνιστικές τιμές και ασφάλεια προμήθειας παράλληλα σε μια περίοδο που η συνολική ευρωπαϊκή πολιτική στοχεύσει στη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού και στην ανάπτυξη πηγών ενέργειας μέσα στην Ευρώπη, ώστε να μειωθεί η εξωτερική εξάρτηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε, «oι εξελίξεις στην Ουκρανία δείχνουν την ανάγκη για ενεργειακή ασφάλεια, ενώ ο ρόλος της χώρας μας για την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη αναδεικνύεται και από τον αγωγό TAP που θα διέρχεται από την Ελλάδα και θα τροφοδοτεί την Ευρώπη, αποτελώντας ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη επένδυση στην περιοχή της NA Ευρώπης τα τελευταία χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News