Dei Energy News

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Μικρή πτώση εσόδων αναμένει για το α΄ τρίμηνο η ΔΕΗ



Ελαφρώς μειωμένα έσοδα αναμένει η ΔΕΗ για το τρίμηνο που
έληξε στις 31 Μαρτίου, όπως αναφέρεται σε ενημέρωση που παρέχει η επιχείρηση προς το επενδυτικό κοινό μέσω ανακοίνωσης στο χρηματιστήριο.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η αναμενόμενη μείωση οφείλεται πρωτίστως στη  χαμηλότερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, κυρίως ως αποτέλεσμα των ήπιων χειμερινών συνθηκών, καθώς και στην πρόσφατη μείωση των τιμολογίων για Πελάτες  Υψηλής Τάσης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΕΗ έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια τη πρόσφατης ανακοίνωσης αναφορικά με τη διαδικασία προσφοράς ομολογιών και σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 3556/2007 και 3340/2005 και τις εφαρμοστικές υπ' αριθ. 1/434/03.07.2007 και 3/347/12.07.2005 αποφάσεις της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. («ΔΕΗ Α.Ε.») επιθυμεί να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό ότι βάσει προκαταρκτικών εσωτερικών εκτιμήσεων της διοίκησης για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2014, αναμένει τα έσοδα για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2014, να είναι ελαφρώς μειωμένα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Η ως άνω αναμενόμενη μείωση οφείλεται πρωτίστως στη  χαμηλότερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, κυρίως ως αποτέλεσμα των ήπιων χειμερινών συνθηκών, καθώς και στην πρόσφατη μείωση των τιμολογίων για Πελάτες  Υψηλής Τάσης.
Η ΔΕΗ Α.Ε. αναμένει ότι τα προ προβλέψεων Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) θα μειωθούν σε ανάλογο ποσοστό συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Η ΔΕΗ Α.Ε. αναμένει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2014 θα ανακοινωθούν στα τέλη Μαΐου.
Οι ως άνω πληροφορίες βασίζονται σε προκαταρκτικά αποτελέσματα και εκτιμήσεις και δεν προορίζονται να υπέχουν θέση περιληπτικής ανακοίνωσης των οικονομικών και λειτουργικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ Α.Ε. για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2014. Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις της ΔΕΗ Α.Ε. βασίζονται σε σειρά υποθέσεων και παραδοχών που εμπεριέχουν εγγενή αβεβαιότητα και υπόκεινται σε τροποποιήσεις».

 http://www.energypress.gr/news/reuma/Mikrh-ptwsh-esodwn-anamenei-gia-to-a-trimhno-h-DEH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News