Dei Energy News

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Που είναι ο Σπάρτακος όταν όλοι γνωρίζουμε το πάρτυ των εργολαβιών στα ορυχεία;

Ανοικτή επιστολή προς τον Σπάρτακο
Aπό το http://industrealist.gr/

Ο Σπάρτακος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την οικονομικά
αποτελέσματα της ΔΕΗ.
Ψάξαμε αλλά δεν βρήκαμε κάποια καταγγελία του για την κατά 15,7% μείωση της λιγνιτικής παραγωγής το 2013 σε σύγκριση με το 2014.
Ποιοί είναι οι λόγοι; Περιμένουμε την απάντηση του Σπάρτακου.
Ιδιαίτερα να μας αναλύσουν την συμπεριφορά της ΔΕΗ το τελευταίο τρίμηνο όταν η ΔΕΗ αύξησε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας  από τις μονάδες  φ.α από 586Gwh  to 4 τρίμηνο  2012 σε 1573GWHτο 2013 ή αύξησε την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά περίπου 2.000GWH που αύξησε την μείωση  ρευστότητας κατά τουλάχιστον 60εκ Ευρώ . Εάν είχε χρησιμοποιήσει λιγνίτη αντί φυσικό αέριο θα είχε μειώσει το κόστος παραγωγής κατά 50εκ Ευρώ!

Και  συνεχίζει και το 2014.
Φθηνή δικαιολογία. Η υποχρέωση του take or pay της ΔΕΠΑ. Ήδη από το τέλος Σεπτέμβρη όταν είδαμε ότι δεν ήρθε κανένα πλοίο LNG και είδαμε για δεύτερη φορά γνωστό μεγάλο όμιλο να προμηθεύεται φυσικό αέριο από τις δημοπρασίες( παίρνοντας την μισή δημοπρασία για δεύτερη φορά).Στο τέλος Σεπτέμβρη τα στοιχεία του ΔΕΣΦΑ έδειχναν ότι είμασταν κοντά στα 3 bcm, άρα δεν υπήρχε θέμα take or pay.
Μάλιστα υπερασπιζόμενος  το στενό συντεχνιακό συμφέρον της ΔΕΗ  καταγγέλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και στην Τρόικα με μεγάλη ευκολία την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ για την μείωση των βιομηχανικών τιμολογίων καθώς είναι προς το μακροχρόνιο συμφέρον και των Δύο( ΔΕΗ και βιομηχανίας).
Που είναι  ο Σπάρτακος όταν όλοι γνωρίζουμε το πάρτυ των εργολαβιών στα ορυχεία;
Που είναι ο Σπάρτακος όταν βλέπει την απαξίωση και εγκατάλειψη των ορυχείων;
Αφού παραδέχεται ότι το δημόσιο έδωσε στην ΔΕΗ την διαχείριση των ορυχείων γιατί δεν δέχεται την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
Θα δεχόμασταν την προσφυγή του Σπάρτακου σε εθνικούς φορείς. Αλλά όταν προσφεύγει σε Ευρωπαϊκά όργανα τα αποδέχεται , άρα αποδέχεται την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ενέργειας να σπάσει η ΔΕΗ , να πουληθεί η μικρή ΔΕΗ και να πουληθεί το 17% της ΔΕΗ.
Πότε ο Σπάρτακος αντέδρασε και ζήτησε αλλαγή του προγράμματος απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων;
Πότε ο Σπάρτακος ζήτησε από την Διοίκηση της ΔΕΗ να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των λιγνιτικών μονάδων;
Ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί ;
The industrialist 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News