Dei Energy News

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ




 Η ΓΕΝΟΠ είναι η «κυβέρνηση» των εργαζομένων στη ΔΕΗ, η «δικιά» μας κυβέρνηση. Πόσο «δικιά» μας είναι όμως στην πραγματικότητα η «δικιά» μας κυβέρνηση ;


Η ίδια, η βαθειά κρίση που σήμερα βιώνει η ΓΕΝΟΠ δείχνει χωρίς την παραμικρή πλέον αμφιβολία ότι η κυβέρνησή μας, ήταν μια κυβέρνηση ανίκανη, σπάταλη, διεφθαρμένη και το χειρότερο απ’ όλα αυτά είναι ότι αντί να χτίσει ένα...
εσωτερικό και κοινωνικό Μέτωπο Πάλης ενάντια στον τεμαχισμό και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, έγινε η ίδια οικειοθελώς και αυτοβούλως, όμηρος της εργοδοσίας.



Αφού η ΓΕΝΟΠ κατασπατάλησε τις συνδρομές μας προς όφελος των «ημετέρων», πήγε και πήρε ή δανείστηκε καταχρηστικά και παράνομα ιλιγγιώδη ποσά από τη διοίκηση της ΔΕΗ, για να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του ταξικού εμπαιγμού μας.



Τώρα, η κυβέρνηση αυτή θέλει να γυρίσει πίσω τα λεφτά που «έφαγε» για να γλυτώσει από τις ποινικές και αστικές συνέπειες των δικαστικών διώξεων που ήδη ασκούνται εναντίον μελών της.



Πως θα το κάνει αυτό ; Μήπως τα μέλη εκείνα του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ που ευθύνονται για το όργιο κακοδιαχείρισης σκοπεύουν να τα επιστρέψουν από την τσέπη τους ;



Όχι φυσικά .. Θέλουν να βάλλουν εμάς, όλους εκείνους που δεν ευθυνόμαστε για το τι έκανε και δεν έκανε το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, να πληρώσουμε τα σπασμένα του δικού τους γλεντιού.



Για αυτό και ο μοναδικός σκοπός του υποτιθέμενου ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της Ομοσπονδίας που διοργάνωσαν βιαστικά στις 12 - 13 Απριλίου του 2014 ήταν να περάσει η μια και μοναδική απόφαση για αυτόματη παρακράτηση προσαυξημένων εισφορών από τα πρωτοβάθμια σωματεία προς την Ομοσπονδία.



Αυτό συνάδελφοι και συναδέλφισσες είναι το ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ που η διαπαραταξιακή συμπαράταξη του 36ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου ΔΑΚΕ,  συνδικαλιστικό ΣΥΡΙΖΑ και ο συνεργαζόμενος Φωτόπουλος θέλουν να επιβάλλουν στους εργαζόμενους της ΔΕΗ.



Η ΔΑΚΕ θέλει απλά και καθαρά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.. Ο αντιπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ που εξέλεξε η ΔΑΚΕ, ο συνάδελφος Καραλευθέρης Παντελής κατεβαίνει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές του Μάη. Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται κανείς για το ποια είναι η πραγματική στάση της ΔΑΚΕ στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ ;



Ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψη των επερχόμενων εκλογών θέλει να παρουσιάσει ότι διαθέτει μια «κοινωνική δυναμική». Για να το πετύχει αυτό είναι διατεθειμένος να ξεπουλήσει τα πάντα, ακόμα και την ίδια τη ΔΕΗ.



Ο Φωτόπουλος, ο «άλλος» εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΔΣ της ΔΕΗ, θέλει να «κουβαλήσει» κόσμο στο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποσπάσει μια θεσούλα στο άρμα της εξουσίας και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.



Όλοι αυτοί, οι μεταμφιεσμένες Μνημονιακές Δυνάμεις που δρουν στο εσωτερικό της ΔΕΗ, έχουν προσυπογράψει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Όλοι αυτοί έχουν προσυπογράψει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ο καθένας, όμως, για τους δικούς του ιδιαίτερους λόγους.



Ο ένας για να κάνει καριέρα πολιτικού, ο άλλος για να αναβαθμιστεί ιεραρχικά στο εσωτερικό του κόμματός του, ο τρίτος για να μην πάει φυλακή, κ.ο.κ. Το γεγονός ότι ο καθένας έχει διαφορετικούς λόγους μνημονιακής συστράτευσης αυτό δεν τον καθιστά διαφορετικό από τους υπόλοιπους συνέταιρους.



Η μαύρη τρύπα στη ΓΕΝΟΠ πρέπει να καλυφθεί από εκείνους που επωφελήθηκαν από τις δαπάνες που έγιναν. Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ να προσλάβει ένα λογιστή για να ταυτοποιήσει ονομαστικά όλους εκείνους που επωφελήθηκαν από τις δαπάνες που έγιναν καθ’ υπέρβαση των οικονομικών δυνατοτήτων της ΓΕΝΟΠ και να καταμεριστεί κατ’ αναλογία σε βάρος τους, η επιστροφή των χρημάτων που πρέπει να διεκδικήσει νομικά η νέα διοίκηση της ΓΕΝΟΠ.



Αν η μαύρη τρύπα δεν κλείσει, τότε το υπόλοιπο να ζητηθεί να καταβληθεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία, αφού πρώτα παρθεί η σχετική απόφαση από έκτακτες και επί τούτου Γενικές Συνελεύσεις τους, οι οποίες, ωστόσο, πρέπει να δεσμεύουν μόνο όσους συναδέλφους ψηφίσουν υπέρ της προσαυξημένης οικονομικής ενίσχυσης της Ομοσπονδίας.



Τέλος, όλες οι παρατάξεις πρέπει να αναλάβουν άμεσα την πρωτοβουλία να συστήσουμε μια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση που να λειτουργεί με την αρχή της ομοφωνίας προκειμένου να μην συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίχως στρατηγείο στη μάχη της ΔΕΗ που έχει ήδη αρχίσει.



Το Συντονιστικό πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη διοργάνωση μιας συνδιάσκεψης στην οποία να παρουσιαστούν οργανωμένα και λεπτομερειακά όλες οι εναλλακτικές προστάσεις που υπάρχουν στο χώρο μας, ως προς την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και στη συνέχεια να αποφασίσουμε κατά πλειοψηφία στο συνέδριό μας, τον Ιούνη, υπέρ ποιάς ακριβώς θέσης αγωνιζόμαστε.  

  



ΔΕΗ, ΔΕΗ, ΑΠΑΛΛΑΓΗ



ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΕΗ



ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ

ΠΟΥ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ



ΕΞΩ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News