Dei Energy News

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

"ENΩΣΗ":ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ



Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα που κατακτήθηκε με αγώνες, που πολλές φορές βάφτηκαν στο αίμα. Αγώνες που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου, αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα128 χρόνια μετά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης ενάντια στην εκμετάλλευση, στις διακρίσεις και την κάθε είδους καταπίεση, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Η φετινή Πρωτομαγιά αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ πλήρως ευθυγραμμισμένη με το ξένο  και  το ντόπιο κεφάλαιο, εν ονόματι  της κρίσης, μετά...
την πώληση του ΑΔΜΗΕ προχωρά στη ΣΥΣΤΑΣΗ της « ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ » και την πώληση της στους ιδιώτες κατά 100% με απόσπαση από τη ΔΕΗ του 30% των καθετοποιημένων  δραστηριοτήτων της: λιγνιτωρυχεία - σταθμοί παραγωγής – εμπορία ( πελάτες ).

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες  απολύσεων  σε όλο το φάσμα του ευρύτερου Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

-      Διαλύουν τις  εργασιακές σχέσεις.

-      Επιχειρούν ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, συρρίκνωση και εν συνεχεία ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

-       Κατεδαφίζουν  το υπάρχον ασφαλιστικό σύστημα  με τη μείωση των συντάξεων σε δραματικά ποσοστά και την αύξηση των ορίων ηλικίας. 

-      Προχωρούν σε περαιτέρω μειώσεις των μισθών στο δημόσιο και  ιδιωτικό τομέα.

Το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς πρέπει να είναι ένα μήνυμα αντίδρασης και αντίστασης στα αντεργατικά μέτρα για να δείξουμε στην κυβέρνηση, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους χαρίσουμε τα κατακτημένα δικαιώματά μας.

Μια μαζική και μαχητική Πρωτομαγιά μπορεί να σηματοδοτήσει μια πιο οργανωμένη  άρα και αποτελεσματική αντίσταση στις επιθέσεις που δεχόμαστε και αυτές που σχεδιάζουν εναντίον μας στο άμεσο μέλλον.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι υπεύθυνοι για το δημόσιο χρέος και δεν χρωστούν τίποτε απολύτως σε όλους αυτούς που λήστεψαν και λεηλάτησαν τη χώρα μας.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:  ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕ - ΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

·        Να παραμείνει η  ΔΕΗ με δημόσιο χαρακτήρα. 

·        Να φορολογηθούν οι έχοντες και κατέχοντες.

·        Να απαγορευτούν οι  απολύσεις.

·        Να καταργηθεί η  ελαστική και ανασφάλιστη εργασία.

·        Να γίνουν προσλήψεις  σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες

·        Να  μην υπάρξει καμιά άλλη περικοπή σε μισθούς και συντάξεις



Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους , τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ συγκεντρώσεις των ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1 ΜΑΙΟΥ στις Κεντρικές Πλατείες.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                       ΕΝΩΣΗ                                                                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News