Dei Energy News

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για παλλαϊκό μέτωπο κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ



Την πρώτη του κίνηση, σε εφαρμογή τής -κατά πλειοψηφίας- απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής για την πολιτική συμμαχιών κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσκληση που απευθύνει σε κοινωνικούς φορείς, εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, πολιτικές δυνάμεις και βουλευτές, με στόχο «την συγκρότηση ενός Παλλαϊκού Μετώπου..
για την αποτροπή της περαιτέρω διάσπασης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ».
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, η σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, στις 17:00, στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ».
Πρώτος άμεσος στόχος είναι να μην ψηφιστεί το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει την ανάγκη «η λαϊκή κινητοποίηση να αποτρέψει την ψήφιση και την υλοποίηση ενός εγκλήματος σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της εθνικής οικονομίας».

ΣΥΡΙΖΑ: Μνημονιακά «εγκλήματα» το χωροταξικό και η «μικρή ΔΕΗ»
 Ως «μνημονιακά εγκλήματα» χαρακτήρισε τα νομοσχέδια της κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ» και τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κυβέρνηση έρχεται με συνοπτικές διαδικασίες, μέσα από τις στημένες συνθέσεις των θερινών τμημάτων, να προχωρήσει στο νέο αντιδραστικό γύρο μνημονιακών προαπαιτουμένων. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια οιονεί αποικία χρέους των δανειστών, με την κυβέρνηση να παίζει το ρόλο του μεσιτικού γραφείου στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παράλληλα τονίζει ότι: «το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των αιγιαλών, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος συνιστούν τα νέα μνημονιακά εγκλήματα στα οποία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προχωρούν ακάθεκτοι, γνωρίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει ότι «θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια τους, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, και δεν θα αφήσει τη χώρα έρμαιο στις ορέξεις των δανειστών».

 http://www.energypress.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News