Dei Energy News

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΤΑ ΝΕΑ: Ο Φωτόπουλος δεν εργάζεται στη ΔΕΗ από τον Απρίλιο του 2012

Την ώρα που η απεργία για την πώληση της μικρής ΔΕΗ είχε σταματήσει ο γνωστός συνδικαλιστής Νίκος Φωτόπουλος προχώρησε σε μία κίνηση επίδειξης σκίζοντας το χαρτί της επιστράτευσής του και προκαλώντας την κυβέρνηση να τον απολύσει για την πράξη του αυτή. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, αφενός γιατί η απεργία δεν υφίσταται και αφετέρου, όπως γράφουν "Τα Νέα" δεν είναι εργαζόμενος της ΔΕΗ αλλά..
μέλος του διοικητικού συμβουλίου.
Στη στήλη του ο Γιώργος Παπαχρήστος σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Νίκου Φωτόπουλου αναφέρει πως δεν θα μπορούσε να απολυθεί από τη ΔΕΗ αφού δεν είναι εργαζόμενος, αλλά μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Μάλιστα γράφει πως το χαρτί της επιστράτευσης έφτασε κατά λάθος στον Νίκο Φωτόπουλο, αφού από τον Απρίλιο του 2012 βρίσκεται σε μόνιμη ειδική άδεια από την υπηρεσία επειδή εξελέγη εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ. Μάλιστα για να συμβεί αυτό ήρθαν τα πάνω κάτω μόλις μία ημέρα πριν από το διαχωρισμό της ΔΕΗ σε ΔΕΔΔΗΕ και άλλες εταιρείες, με τον κ.Φωτόπουλο να μετακινείται από το τμήμα διανομών (τη μετέπειτα ΔΕΔΔΗΕ) στη μητρική εταιρεία, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να γίνει η μεταπήδηση του στο ΔΣ της ΔΕΗ.
Σχολιάζοντας την κίνηση λοιπόν του Νίκου Φωτόπουλου να σκίσει το χαρτί της επιστράτευσης ο Γιώργος Παπαχρήστος γράφει χαρακτηριστικά: «Τούτων δοθέντων, με το ζόρι συγκρατούμαι να μην αναφωνήσω: σιγά μην σκίσεις (επιπλέον και) κανένα καλσόν αγωνιστή μου... Γνωρίζω ότι είναι λιγάκι ακραία η τοποθέτηση μου, αλλά δεν τα μπορώ αυτά -αλήθεια. Διότι τι το σκίζεις, έστω και θεωρητικά, το χαρτί της επιστράτευσης; Από τι στιγμή που το παρέλαβες και να το σκίσεις και να μην το σκίσεις το ίδιο κάνει. Το θέμα είναι, ήρθε η αστυνομία σπίτι σου να το επιδώσει; Λες δεν το παραλαμβάνω και πάρτε με μέσα. Αλλά που να τρέχει τώρα ο αγωνιστής -άσε δε που τον έχει ανάγκη και το κίνημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News