Dei Energy News

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Αντίθετη η ΚΕΔΕ με την πρόταση ΥΠΕΣ για καταβολή οφειλών δήμων προς τη ΔΕΗ

Την αντίθεσή της στη συμμετοχή της ίδιας για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ που αφορούν την παροχή ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους και τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών εκδήλωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Στη συνεδρίαση του ΔΣ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης μετέφερε τη θέση του υπουργείου Εσωτερικών ότι οι δήμοι ..
καλούνται να συμμετάσχουν μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) του 2015 στην εξόφληση των συγκεκριμένων ...ληξιπρόθεσμών οφειλών.
Όπως υπενθύμισε ο κ. Ασκούνης, η συγκεκριμένη αρμοδιότητα μεταφέρθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια, το 2011, και η Περιφέρεια με τη σειρά της αρνήθηκε να αναλάβει την αρμοδιότητα, διότι η μεταφορά της δεν συνοδευόταν και από τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων.
Παρόλα αυτά, το υπουργείο Εσωτερικών προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τα τέλη του 2013 προς τη ΔΕΗ θα επιμερισθούν μεταξύ των προϋπολογισμών των Περιφερειών και των Δήμων.
Όμως, ουδέποτε έχει χρεωθεί ή πιστοποιηθεί σε δήμο χρέος προς τη ΔΕΗ από τον ηλεκτροφωτισμό των δρόμων και τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών.
Όπως είπε «θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχει καν σκέψη ρύθμισης οφειλών της Περιφέρειας και παλαιότερα του υπουργείου ΠΕΚΑ από τους ΚΑΠ των δήμων».
Σύμφωνα με τον κ. Ασκούνη, η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ αποτέλεσε αίτημα της τρόικας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της.

 http://energypress.gr/news/reuma/Antitheth-h-KEDE-me-thn-protash-YPES-gia-katabolh-ofeilwn-dhmwn-pros-th-DEH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News