Dei Energy News

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι -Ψάχνουν νέους τρόπους κινητοποιήσεων

ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ακόμα και ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...
Τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων, απόψε τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μετά την δικαστική κρίση που αποφάνθηκε ότι η απεργία τους είναι παράνομη και καταχρηστική και την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών και επίταξη εργασιών. Ωστόσο, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ σημειώνουν ότι ο «αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων».Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ..
κάλεσαν τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να επιστρέψουν στα πόστα τους πειθαρχώντας σε όσα αναφέρονται στα προσωπικά φύλλα επιστράτευσης προκειμένου να αποφύγουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης, όπως έχουν ευθέως προειδοποιήσει κυβερνητικοί παράγοντες.
Ερωτηθείς τι πρέπει να πράξουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που λαμβάνουν τα ατομικά φύλλα επίταξης, ο συνδικαλιστής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Κωνσταντίνος Βαρσάμης, απάντησε: «Κανονικά θα πρέπει να πάνε εκεί που ορίζει το φύλλο επίταξης», καλώντας εμμέσως τους εργαζόμενους να πειθαρχήσουν και πρόσθεσε: «Η ΓΕΝΟΠ βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα μνημονιακά σχέδια».
Παράλληλα, ο συνδικαλιστής απηύθηνε κάλεσμα στη ΓΣΕΕΕ να λάβει πρωτοβουλίες για την αποτροπή των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης και προανήγγειλε συλλαλητήριο  της ΓΕΝΟΠ για την προσεχή Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία έχει ήδη προκηρυχθεί 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ με αιτήματα να μην προχωρήσουν διαθεσιμότητες υπαλλήλων, μειώσεις μισθών και απολύσεις αλλά και ως μια κίνηση συμπαράστασης προς τα αιτήματα των απεργών της ΔΕΗ.
Επιστρέφουν στους χώρους εργασίας οι εργαζόμενοι
Εντωμεταξύ, ποκαθίσταται σταδιακά το παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στους χώρους εργασίας, μετά την επίταξη.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη ΔΕΗ, τα έξι υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ισχύος 900 μεγαβάτ, που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω της απεργίας, είναι και πάλι διαθέσιμα. Το ίδιο και οι θερμικές μονάδες, ισχύος 700 μεγαβάτ. Με τα δεδομένα αυτά η ζήτηση ρεύματος καλύπτεται πλήρως χωρίς να υπάρχει ανάγκη περικοπών.


Πηγή: Τέλος η απεργία στη ΔΕΗ: Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι -Ψάχνουν νέους τρόπους κινητοποιήσεων | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/162166#ixzz36hwjb6q8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News