Dei Energy News

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Το Ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της Protergia


Η Protergia είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια που έρχεται να αμφισβητήσει το μονοπώλιο της ΔΕΗ με την δραστηριοποίησή της στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται για 100% θυγατρική του Ομίλου Μυτιληναίου, ένας Όμιλος ο οποίος ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται από την εξωστρέφειά του.
Η συμμετοχή της Fairfax, του ινδικής καταγωγής καναδού μεγαλοεπενδυτή Prem Watsa, στον Ομιλο Μυτιληναίου έρχεται..
να επισφραγίσει το άνοιγμα στον κόσμο που με συνέπεια επιχειρεί ο Όμιλος.
Η συμμαχία των δύο πλευρών-σημείωνε το Capital- αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι η Fairfax, έχει εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του ομίλου μέσω του «δεξιού χεριού» του Prem Watsa, του κ. Wade Burton αντιπροέδρου και υψηλόβαθμου στελέχους του καναδικού επενδυτικού ομίλου. Την ίδια στιγμή ο εκτελεστικός διευθυντής εταιρικών και επενδυτικών σχέσεων του ομίλου Δημήτρης Παπαδόπουλος, θα αναλάβει θέση στο Δ.Σ. της Eurobank Properties ως εκπρόσωπος της Fairfax, γεγονός που δείχνει και το βάθος της συνεργασίας του ομίλου Μυτιληναίος με τη Fairfax.

Πιο αναλυτικά, από τις 18 Οκτωβρίου 2013, το ποσοστό που κατέχει η Fairfax στον Όμιλο ανέρχεται σε 5,02 %, καθιστώντας την τον τρίτο μεγαλύτερο μέτοχο του Ομίλου.

Παράλληλα, η στρατηγική αυτή συμφωνία αναμένεται να επισφραγιστεί και με την εκπροσώπηση της Fairfax στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Μυτιληναίος. O κος. Wade Burton, Vice President and Portfolio Manager and Member of the Investment Committee in Hamblin Watsa Investment Counsel Ltd., θυγατρική της Fairfax, θα αναλάβει θέση ανεξάρτητου μέλους στο Δ.Σ. της Μυτιληναίος. Αντίστοιχα, ο κος. Δημήτρης Παπαδόπουλος, Εκτελεστικός Διευθυντής Εταιρικών και Επενδυτικών Σχέσεων του Ομίλου Μυτιληναίος, θα αναλάβει θέση ανεξάρτητου μέλους, ως ένας εκ των εκπροσώπων της Fairfax στο Δ.Σ. της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ.

Ο κ.Prem Watsa, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, είχε δηλώσει για την συνεργασία του με τον Όμιλο Μυτιληναίου> «Υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα και να πιστεύουμε ότι η χώρα κάνει μεγάλες προόδους στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών θεμάτων της οικονομίας, ενθαρρύνοντας παράλληλα τους ξένους επενδυτές και δημιουργώντας ένα θετικό momentum που θα δώσει ώθηση στην εργασία και στην ανάπτυξη υποδομών. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίσαμε να ενδυναμώσουμε τη συμμαχία μας με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Μυτιληναίος, ενός από τους πλέον αναγνωρισμένους βιομηχανικούς ομίλους στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Πιστεύουμε ότι ο Όμιλος Μυτιληναίος, υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Μυτιληναίου, είναι μια από τις καλύτερα διοικούμενες επιχειρήσεις στον τομέα της βαριάς βιομηχανίας και θα συνεχίσει να αποτελεί κινητήρια δύναμη στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και των εγχώριων υποδομών».

Από την πλευρά του, ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, σημείωνε: «Ό Όμιλος Μυτιληναίος με αδιαπραγμάτευτο και μακροπρόθεσμο όραμα την ανάπτυξη, αλλά και τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, προχώρησε στη στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την FairFax. Καλωσορίζουμε τη Fairfax Financial Holdings Limited στον Όμιλο και εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για τη συμπόρευση με ένα μακροπρόθεσμο επενδυτή μεγάλου κύρους, που διοικείται από τον κ. Prem Watsa, έναν από τους διεθνώς αναγνωρισμένους επιχειρηματικούς ηγέτες, και για το γεγονός ότι πλέον η Fairfax αποτελεί τον 3ο μεγαλύτερο μέτοχο του Ομίλου Μυτιληναίος. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη της Fairfax στη δυναμική και την αξία του Ομίλου, αλλά και στις δυνατότητες και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, αναδεικνύει την επιχειρηματική εξωστρέφεια του Ομίλου Μυτιληναίος, μέσα από μία σημαντική συμφωνία που αναμένεται να ενισχύσει την πρόσβαση της εταιρείας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και να συμβάλλει στην υλοποίηση των επιχειρηματικών μας στόχων, στους νευραλγικούς τομείς της Ενέργειας, των Έργων EPC και της Μεταλλουργίας».
 

Μιλώντας με δημοσιογράφους γερμανικών ΜΜΕ για τον τρόπο που λειτουργεί η οικονομία της χώρας τους,  σημείωναν πως ένα από τα χαρακτηριστικά της είναι η "συνύπαρξη" σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, ενός ισχυρού δημόσιου οργανισμού και μιας εξίσου ισχυρής ιδιωτικής εταιρείας. Αυτό παρέχει στον γερμανό καταναλωτή την δυνατότητα επιλογής.
Κάτι τέτοιο όπως όλα δείχνουν θα συμβεί πλέον στην εγχώρια αγορά της Ενέργειας.
Διαβάζουμε στο site της Protergia>
Η Protergia, 100% θυγατρική του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ανακοινώνει τη δραστηριοποίησή της στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο να προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των πελατών για ανταγωνιστικές τιμές και σύγχρονες, αξιόπιστες υπηρεσίες. Με μια φιλοσοφία η οποία στηρίζεται σε πραγματικά ανταγωνιστικές χρεώσεις, ξεκάθαρο τρόπο τιμολόγησης, μηνιαίο λογαριασμό και επιβράβευση των πελατών, η Protergia κάνει καθημερινότητα το μήνυμά της, «Δίνουμε ενέργεια στις δικές σου ανάγκες».
Στο website της εταιρείας www.protergia.gr ή επικοινωνώντας με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Protergia στο 18311, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση, αλλά και να βρουν απαντήσεις σε τυχόν απορίες.
Η Protergia είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Διαθέτει ένα ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 1.200 MW, που ξεπερνά το 10% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Ως παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας, με ιδιωτικές επενδύσεις σε εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας, η Protergia διαθέτει βαθειά γνώση της αγοράς ηλεκτρισμού, ενώ υλοποιεί συνεχώς φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις, προσφέροντας στην ελληνική οικονομία και στην απασχόληση.
Η Protergia, 100% θυγατρική του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, συγκεντρώνει τη διαχείριση όλων των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων του Ομίλου, που περιλαμβάνουν μονάδες παραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο και μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικρά υδροηλεκτρικά έργα). Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2010, είναι η εξέλιξη των ενεργειακών εταιρειών του Ομίλου, καθώς το όραμα της ανάδειξης της δυναμικής του τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα, αποτελεί προτεραιότητα του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ εδώ και μία δεκαετία.
Η Protergia δραστηριοποιείται και στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο να προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, υπηρετώντας τις ανάγκες των πελατών για ανταγωνιστικές τιμές και σύγχρονες, αξιόπιστες υπηρεσίες.
 

Το Ενεργειακό μας χαρτοφυλάκιο

Θερμικές μονάδες 1,2 GW σε λειτουργία
  • 444,48 MW - Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Συνδυασμένου Κύκλου (ΘΗΣ) με καύσιμο φυσικό αέριο, της «Protergia A.E.», στο Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Βοιωτίας.
  • 436,6 MW - Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Συνδυασμένου Κύκλου (ΘΗΣ) με καύσιμο φυσικό αέριο, της «Κόρινθος Power A.E.», στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.
  • 334 MW - Σταθμός Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘ/ΣΗΘΥΑ) με καύσιμο φυσικό αέριο, της «Αλουμίνιον Α.Ε.», στο Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Βοιωτίας.

Μονάδες ΑΠΕ 54 MW σε λειτουργία

Άδεια εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας για 310 MW

Άδεια προμήθειας
ηλεκτρικής ενέργειας για 500 MW

Εμπορία δικαιωμάτων εκπομπής αερίων ρύπων CO2

Διαχείριση - εμπορία φυσικού αερίου

http://kourdistoportocali.com/post/36922/protergia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News