Dei Energy News

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Σύμβουλο για την αποτίμηση παγίων προσλαμβάνει η ΔΕΗ


Στην εκτίμηση της αξίας των πάγιων περιουσιακών της στοιχείων προχωρά η ΔΕΗ, προκειμένου αυτή να αποτυπωθεί στον ισολογισμό της 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Euro2day.
Η εκτίμηση, θα αφορά τα πάγια στοιχεία της ΔΕΗ και των 100% θυγατρικών της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του δικτύου διανομής), ενώ αυτή δεν θα περιλαμβάνει τις εδαφικές εκτάσεις στις οποίες γίνεται εξόρυξη λιγνίτη, ούτε και τις τεχνητές λίμνες των υδροηλεκτρικών σταθμών.
Σύμφωνα με πηγές της Διοίκησης, η νέα αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ, επιβάλλεται από τα Διεθνή..
Λογιστικά Πρότυπα, τα οποία προβλέπουν την ανά πενταετία επανεκτίμηση των παγίων των εισηγμένων εταιρειών.
Ωστόσο η διαδικασία αυτή συμπίπτει χρονικά με την εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ ένα σκέλος της οποίας είναι η δημιουργία και στη συνέχεια πώληση της «μικρής ΔΕΗ» σε ιδιωτικά κεφάλαια.
Έτσι, πέραν της καταρχήν αποτίμησης των προς μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων τα οποία θα αποτελέσουν τη «μικρή ΔΕΗ», με βάση τη λογιστική τους αξία, η διοίκησή της θα έχει στη διάθεσή της μία επιπλέον αποτίμηση, η οποία θα είναι πλήρως επικαιροποιημένη και θα αποτυπώνει τη δυναμική των παραγωγικών μονάδων, όπως την προσλαμβάνει η αγορά υπό τις παρούσες συνθήκες.
Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ ήδη έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη του συμβούλου ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ». Έργο του συμβούλου, θα είναι η αντιμετώπιση όλων των πρακτικών θεμάτων που ανακύπτουν από την απόσχιση του 30% του παραγωγικού δυναμικού και του πελατολόγιου της ΔΕΗ, όπως λειτουργία της νέας εταιρείας, επιχειρηματικό σχέδιο, οργανωτικά και ρυθμιστικά θέματα κλπ.
Τελική ημερομηνία κατάθεσης των προτάσεων για το έργο αυτό, έχει θέσει η ΔΕΗ την 8η Σεπτεμβρίου. Όσο για την επιλογή του συμβούλου που θα εκτιμήσει τη εύλογη αξία των περιουσιακών της στοιχείων, ημερομηνία κατάθεσης των προτάσεων ορίστηκε η 22 Αυγούστου.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς όλες οι διαδικασίες που έχουν σχέση με την ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ», ώστε η απόσχιση να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2015 και να ακολουθήσει ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση της εταιρείας.

 http://energypress.gr/news/reuma/DEH:-Proslambanei-symboylo-gia-apotimhsh-pagiwn-Ergaleio-kai-gia-th-mikrh-DEH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News