Dei Energy News

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ανάλυση Αγοράς Ηλεκτρικής ενέργειας και Ρύπων


Ο Ιούλιος έκλεισε με την τιμή σε επίπεδο μέσου όρου μήνα στα 65,73 €/MWh, ενώ οι πρώτες μέρες του Αυγούστου δείχνουν (αν και είναι λίγο νωρίς να κρίνουμε) πως το Σύστημα θα ισορροπήσει σε χαμηλότερες τιμές από εδώ και στο εξής, σημειώνει στο εβδομαδιαίο δελτίο της η ομάδα E-ntelligence.
Έτσι με την κυριαρχία των εισαγωγών στο μίγμα καυσίμου να..
συνεχίζεται (καλύπτουν το 1/4 της Ζήτησης) το μόνο που διαφοροποιεί την επίλυση του ΗΕΠ (Ημερήσιος Ενεργειακός Προγραμματισμός) από μέρα σε μέρα είναι η παραγωγή των ΑΠΕ και οι διαθεσιμότητες των Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ. Κατά την εβδομάδα που μας πέρασε παρουσιάστηκαν προβλήματα στην Μονάδα Άγιος Δημήτριος Ι καθώς και στην Καρδιά ΙΙΙ και συνεπώς δόθηκε χώρος ώστε οι Μονάδες Φυσικού Αερίου να ανεβάσουν το ποσοστό τους στο μίγμα καυσίμου από το πολύ χαμηλό 6% κατά την προηγούμενη ανάλυσή μας στο 12%.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως για κάποιες μέρες λόγω των χαμηλών τιμών στην γειτονική Τουρκία δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου εξαγωγές και η χώρα ήταν καθαρά εισαγωγική. Τέλος παρατηρούμε μια οριακή αύξηση της τιμής προσφοράς Υδροηλεκτρικής Παραγωγής από τα 79,50 στα 80,50 €/MWh
Μπορείτε να δείτε εδώ την εξέλιξη της Οριακής Τιμής Συστήματος (ΟΤΣ)
Αγορά Ρύπων
Συνεχίστηκε για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα η άνοδος των τιμών στην Αγορά Ρύπων δοκιμάζοντας συνεχώς νέες αντιστάσεις από την Τετάρτη 30/7 και μετά. Διαμορφώνεται ένα επίπεδο στήριξης πέριξ των 6,00 € /τ για το Spot συμβόλαιο ενώ αν διασπαστούν τα τωρινά επίπεδα (6,25 - 6,30 € /τ) κατά την διάρκεια του Αυγούστου που παραδοσιακά είναι μήνας χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις, τότε από Σεπτέμβρη θα δούμε κινήσεις σε αρκετά υψηλότερες τιμές. Στο χρηματιστήριο Ρύπων της Λειψίας ήδη από την 1/8 οι προς δημοπράτηση ποσότητες έπεσαν λίγο κάτω από τους 1,2 εκ. τόνους.

 http://energypress.gr/news/reuma/Analysh-Agoras-Hlektrikhs-energeias-kai-Rypwn-28-7-03-8-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News