Dei Energy News

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ξεκινά η κατασκευή του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Ρόδο


Στο θέμα του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Ρόδο αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο δήμαρχος Σταθης Κουσουρνάς, ο οποίος τόνισε ότι εντός του Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του έργου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή», με αφορμή τη δημοσιοποίηση της επιστολής που του εστάλη από τη ΔΕΗ, ο κ. Στάθης Κουσουρνάς αναφέρθηκε στα έργα που θα πρέπει να κατασκευαστούν με πόρους της επιχείρησης, σε αντιστάθμισμα για τη λειτουργία του νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νότια Ρόδο.
«Η διοίκηση της ΔΕΗ ανταποκρίθηκε και ενέκρινε την κατασκευή ..
των έργων που είχαν ζητηθεί από τον πρώην δήμαρχο Νότιας Ρόδου κ. Μ. Σαββή. Το κόστος ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ. Για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων θα αποφασίσει η νέα δημοτική αρχή Ρόδου», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.
«Ενημερώθηκα πως έχουν αφιχθεί εδώ και ημέρες στη Ρόδο οι αρμόδιοι μηχανικοί και οι εργασίες για την κατασκευή του έργου θα ξεκινήσουν εντός του τρέχοντος μηνός. Το εργοτάξιο θα βάλει στο φουλ τις μηχανές του από τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου.
Με αφορμή την θετική πορεία που παρουσιάζει ο τουρισμός ο δήμαρχος αναφέρθηκε ξανά στη μεγάλη πίεση που δέχονται οι υποδομές της Ρόδου.
«Οι υποδομές μας στον τομέα των στερεών αποβλήτων δοκιμάζονται. Χάρη στη συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις. Έχουμε όμως να καλύψουμε μεγαλύτερες ανάγκες εξαιτίας του τουρισμού», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς και συμπλήρωσε πως τιτάνιος αγώνας γίνεται και για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε νερό.
«Ευτυχώς που διαθέτουμε σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης των γεωτρήσεων. Στον τομέα της ύδρευσης είμαστε οριακά αλλά δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα στην τουριστική ζώνη. Ζητήματα υπάρχουν σε κάποιους οικισμούς της Ρόδου. Οριακή είναι η κατάσταση στον τομέα της αποχέτευσης. Αυτό οφείλεται σε λάθη που έγιναν στο σχεδιασμό των αντλιοστάσιων στη δυτική και ανατολική πλευρά της Ρόδου. Αρνητικά λειτούργησαν και οι πλημμύρες γιατί προκάλεσαν ζημιές σε υποδομές. Βλάβες στα συστήματα μας είχαμε λόγω των αυξομειώσεων στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος», δήλωσε ο ίδιος και εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό της ΔΕΥΑΡ για να επιλύονται άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται.
«Εκτιμώ πως η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή της στην ασφάλεια λειτουργίας του αποχετευτικού συστήματος. Πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για όλα τα προβλήματα. Θέλω να ευχαριστήσω τη ΔΕΗ και τον κ. Ηλία Μπούκλα, που μας βοήθησαν να αντιμετωπίσουμε τις βλάβες που προκλήθηκαν στα αντλιοστάσιά μας. Χρειάστηκε να κατασκευάσουμε ένα νέο υποσταθμό για την κάλυψη των αναγκών. Η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ θα έχει πολλή δουλειά καθώς θα πρέπει να αρχίσει από το επόμενο καλοκαίρι να λειτουργεί το φράγμα Γαδουρά», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Αναφορικά με την εξέλιξη των εργασιών στο φράγμα Γαδουρά, ο κ. Κουσουρνάς είπε ότι «έχει μείνει το τελευταίο τμήμα του αγωγού μεταφοράς νερού από την Παναγιά Τσαμπίκα μέχρι τα Κολύμπια. Πρέπει να γίνουν και δοκιμές του δικτύου και του ταχυδιυλιστηρίου για να ξεκινήσει η λειτουργία του φράγματος. Θα δοθεί νερό πρώτα στην πόλη. Σε επόμενη φάση θα γίνουν οι συνδέσεις του δικτύου με τις δημοτικές ενότητες Αρχαγγέλου, Αφάντου, Καλλιθέας και Λίνδου. Επιδιώκουμε ο αγωγός μεταφοράς του νερού να φθάσει μέχρι τη Νότια Ρόδο».

 http://energypress.gr/news/reuma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News