Dei Energy News

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

"Να προχωρήσετε στην άμεση απομάκρυνση του Διευθυντή του ΛΚΜ"



Κοινή Ανακοίνωση για το θανατηφόρο ατύχημα στην
Μεγαλόπολη


ΠΡΟΣ:  Πρόεδρο & ΔΝΣ ΔΕΗ: κ. Ζερβό Α

Κοινοποίηση:  Γ.Δ./ΟΡ.:  κ. Νικολακάκο Π.  -  ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


Στις 17/8/2014 - και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά - είχαμε ένα νέο θανατηφόρο ατύχημα στο ορυχείο Ψαθιού στο Λιγνιτικό Κέντρο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη με θύμα τον συνάδελφο μας Θανάση Αναστόπουλο που στην προσπάθεια του να αποκαταστήσει βλάβη σε διακόπτη στον Εκσκαφέα Ε 15 κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα 6KV.

Με αγανάκτηση και οργή διαπιστώσαμε πριν καλά - καλά ολοκληρωθεί η ταφή του άτυχου συναδέλφου μας, ότι..
χθες το βράδυ (18/8/2014) υπηρεσιακό αυτοκίνητο με εντολή της Τοπικής Διεύθυνσης του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης μετέφερε τους 2 συναδέλφους αυτόπτες μάρτυρες στην Τρίπολη στο γραφείο του Δικηγόρου της ΔΕΗ κ. Αντώνη ΜΙΓΑ για «παροχή οδηγιών και υποδείξεων» εν όψει των καταθέσεων διερεύνησης των αιτιών του τραγικού συμβάντος κατά την επίσκεψη της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος (ΕΜΝΕ) και της σχετικής Επιτροπής που συγκρότησε η Διοίκηση της ΔΕΗ.
Σήμερα, Δευτέρα 19/8/2014 παρά την επικοινωνία μας από νωρίς το πρωί με την Τοπική.. Διεύθυνση του ΛΚΜ δεν μας ενημέρωσε ότι θα επισκεπτόταν το χώρο του ατυχήματος κλιμάκιο της ΕΜΝΕ, κάτι το οποίο μας γνωστοποιήθηκε από συγγενικό πρόσωπο του άτυχου συναδέλφου μας, και μετά από κινητοποίηση μας την τελευταία στιγμή μπορέσαμε να μεταβούμε στο χώρο να συνομιλήσουμε με τους εκπροσώπους της ΕΜΝΕ και να παραβρεθούμε στην αυτοψία στο χώρο του ατυχήματος.

Αυτές οι πρωτόγνωρες και απαράδεκτες ενέργειες και πρακτικές της Τοπικής Διεύθυνσης του ΛΚΜ και του παραπάνω αναφερόμενου Δικηγόρου της ΔΕΗ, εκτός του ότι βάσιμα μας οδηγούν να σκεφτούμε ότι επιχειρείται η συγκάλυψη των πραγματικών δεδομένων για την αποκάλυψη των ουσιαστικών αιτιών που προκάλεσαν τον θανατηφόρο ατύχημα, ταυτόχρονα αποδεικνύουν παντελή έλλειψη σεβασμού στην μνήμη του αδικοχαμένου συνάδελφου μας.
   
Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων θα παρακολουθήσουμε από κοντά τις αστυνομικές και διοικητικές έρευνες για το τραγικό δυστύχημα και την απόδοση ευθυνών γιατί τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή.

Σας καλούμε κύριε Πρόεδρε όπως προβείτε σε παραδειγματική τιμωρία κάθε υπεύθυνου για τις παραπάνω ενέργειες και πρακτικές και για την λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας της Επιτροπής Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη  διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος την οποία με απόφαση σας συστήσατε.
Τέλος θέλουμε να προχωρήσετε στην άμεση απομάκρυνση του Διευθυντή του ΛΚΜ κ. ΚΟΥΣΤΕΡΗ Παναγιώτη ο οποίος εντελώς απροκάλυπτα, αυθαίρετα και σε αντίθεση με βασικές διατάξεις της νομοθεσίας για την ασφάλεια των εργαζομένων, σε συνάντηση μαζί του σήμερα το μεσημέρι παρουσία και εκπροσώπων της ΕΜΝΕ ισχυρίστηκε ότι υπεύθυνος για το ατύχημα ήταν ο άτυχος εργαζόμενος.


ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  Αγγελής  -  Μέλος  Δ.Σ.  ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΜΠΡΟΥΜΑΣ Αριστείδης -  Μέλος  Δ.Σ.  ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος -  Μέλος  Δ.Σ.  ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΤΣΟΥΜΠΛΕΚΑΣ Ευάγγελος -  Μέλος  Δ.Σ.  ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ - ΒΟΗΘΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΩΝ - ΣΤΑΘΜΩΝ (Σ.Ο.Σ.) ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΕΤΕ/ΔΕΗ - Τ.Δ.Ε. ΛΚΜ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News