Dei Energy News

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

KKE: Κυβέρνηση και Υπ. Εργασίας συνένοχοι για το εργατικό ατύχημα στη ΔΕΗ

"Το ΚΚΕ καταγγέλλει ένα νέο εργοδοτικό έγκλημα σε εγκαταστάσεις και μονάδες της ΔΕΗ, αυτή τη φορά στο ορυχείο Ψαθί στη Μεγαλόπολη, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 42χρονου ηλεκτρολόγου, πατέρα δύο παιδιών και προέδρου του Σωματείου Ορυχείων Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Μέσα σε διάστημα ενός μόλις μήνα η εργατική τάξη θρηνεί δύο νεκρούς εργάτες σε ορυχεία της ΔΕΗ.    
Η κυβέρνηση και ειδικά το Υπ. Εργασίας έχουν την κύρια ευθύνη και είναι συνένοχοι σ’ αυτό το έγκλημα. Επιβεβαιώνεται ότι η ..απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και του ανταγωνισμού, το κυνήγι του κέρδους οδηγούν στη συνεχή μείωση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής, την εντατικοποίηση της εργασίας που είναι οι κύριες αιτίες των θανατηφόρων ατυχημάτων.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν αυτή την εργασιακή «ζούγκλα» και χρειάζεται να διεκδικήσουν μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού με σταθερή και μόνιμη δουλειά, μαζί με την πάλη για να καταργηθεί η απελευθέρωση στον τομέα της ενέργειας και για να γίνει η ΔΕΗ λαϊκή περιουσία που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων σε αυτήν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News