Dei Energy News

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Να περάσουν απαλλοτριωμένες εκτάσεις της ΔΕΗ σε παραγωγούς ζητά ο Κουκουλόπουλος

Την παραχώρηση συγκεκριμένων εκτάσεων της ΔΕΗ, που έχουν ήδη απαλλοτριωθεί, σε ομάδες παραγωγών, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του στα εγκαίνια της 30ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας.
Παράλληλα, ο αν. υπουργός συμπλήρωσε πως η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κατάφερε συνολικά 60.000 στρέμματα στο Αμύνταιο να ..
παραμείνουν στην κυριότητα της ΔΕΗ και να μην περιέλθουν στον επενδυτή όπως προέβλεπε πριν την ψήφισή του το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κουκουλόπουλος ότι «στον τόπο μας έχουμε μια μεγάλη εκκρεμότητα με τα χιλιάδες στρέμματα που έχει απαλλοτριώσει η ΔΕΗ και αποτελούν σήμερα στοιχεία του χαρτοφυλακίου της. Αυτή η γη ανήκει στους πολίτες του τόπου μας. Ανήκει στον άνεργο, τον ακτήμονα, στο μικροκαλλιεργητή, ανήκει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και εκεί πρέπει να περιληφθεί γιατί δεν είναι δημόσια περιουσία. Ακριβώς γι’ αυτό, για ν’ ανοίξει αυτός ο δρόμος το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητάει επίσημα από τη ΔΕΗ την παραχώρηση συγκεκριμένων εκτάσεων για να δοθούν με τα δικαιώματά τους σε ομάδες παραγωγών».

http://www.energypress.gr/news/Thn-parahwrhsh-apallotriwmenwn-ektasewn-ths-DEH-se-paragwgoys-zhta-o-Koykoylopoylos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News