Dei Energy News

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Π. Καραλευθέρης: Ενημέρωση προς όλους τους συναδέλφους της ΔΕΗ Α.Ε.



 Αγαπητοί συνάδελφοι

Στις 28.08.2014 συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε σε τακτική συνεδρίαση με τα κάτωθι θέματα Ημερήσιας Διάταξης.

ΘΕΜΑ 1
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Έγκριση της προς δημοσίευση Εξαμηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης της ΔΕΗ Α.Ε., της περιόδου 1.1.2014 – 30.6.2014, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ).
Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ

1.            Την έγκριση της συνημμένης Εξαμηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης, η οποία περιλαμβάνει:
1.1. Την Εξαμηνιαία Έκθεση  του Διοικητικού Συμβουλίου.
1.2. Τη Δήλωση Μελών  του Διοικητικού Συμβουλίου.
1.3.Τις Εξαμηνιαίες Οικονομικές Καταστάσεις, σε ενοποιημένη και μη ενοποιημένη βάση, που έχουν..
καταρτισθεί σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.), για την περίοδο 1.1.2014 – 30.6.2014, και οι οποίες περιλαμβάνουν τα εξής :
1.3.1.          Στοιχεία Κατάστασης Οικονομικής Θέσης.
1.3.2.          Στοιχεία Κατάστασης Αποτελεσμάτων Χρήσεως.
1.3.3.          Στοιχεία Κατάστασης Συνολικού Εισοδήματος.
1.3.4.          Στοιχεία Κατάστασης Ταμιακών Ροών.
1.3.5.          Στοιχεία Κατάστασης  Μεταβολών Ιδίων Κεφαλαίων.
1.3.6.          Τις Σημειώσεις που συνοδεύουν τις πιο πάνω Οικονομικές Καταστάσεις και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα αυτών.


2.            Την έγκριση των στοιχείων και πληροφοριών που αναρτώνται στο διαδικτυακό τόπο της Εταιρείας και συντάσσονται με βάση τα δεδομένα που καταρτίσθηκαν οι Οικονομικές Καταστάσεις της εν λόγω περιόδου.

ΘΕΜΑ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ
Σύμβαση για την εκτέλεση του Έργου: «Διακίνηση 8,0 x 106 Μ3 στ. υπερκειμένων αγόνων υλικών από το Ορυχείο Κλειδιού».
Υποκατάσταση του Αναδόχου του Έργου της πιο πάνω σύμβασης.
Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ

1.                  Την έγκριση της υποκατάστασης, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης της Αναδόχου του Έργου : «Διακίνηση 8,0 x 106 Μ3 στ. υπερκειμένων αγόνων υλικών από το Ορυχείο Κλειδιού» εταιρείας «ΜΠΕΤΟΚΑΤ Α.Ε.», από την εταιρεία «ΝΕΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», για τον ανεκτέλεστο προϋπολογισμό ύψους 9.806.259,17 Ευρώ.
2.                  Την προσκόμιση από την εταιρεία «ΝΕΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» Εγγυητικής Επιστολής Καλής Εκτέλεσης ίσης με το 10% του ανεκτέλεστου προϋπολογισμού της πιο πάνω σύμβασης ήτοι 980.625,92 Ευρώ.
3.                  Την έγκριση όπως, οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης των εργασιών της  σύμβασης προσδιορισθούν στο Συμπλήρωμα Σύμβασης αμέσως μετά την προσκόμιση της Εγγυητικής Επιστολής Καλής Εκτέλεσης από την εταιρεία «ΝΕΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» κατά την υπογραφή του Συμπληρώματος, βάσει των συμβατικών μηνιαίων ρυθμών διακινήσεων που προβλέπονται στη σύμβαση.
4.                  Την έγκριση, ότι η εταιρεία «ΝΕΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» αναλαμβάνει την εκτέλεση του υπολοίπου έργου, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης. Η αρχική Ανάδοχος εταιρεία «ΜΠΕΤΟΚΑΤ Α.Ε.» παραμένει από κοινού υπεύθυνη μέχρι ολοκληρώσεως και οριστικής παραλαβής του έργου με παρακράτηση της Εγγυητικής Επιστολής της για τον ως άνω χρόνο.

ΘΕΜΑ 3
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ
Οριστικοποίηση τιμών αγοράς και εξουσιοδότηση Οργάνων για την υπογραφή οριστικών συμβολαίων αγοράς έκτασης 580 στρ. στην κτηματική περιοχή Τοπικής Κοινότητας Κλειδιού του Δήμου Αμυνταίου.
Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ
1.                   Την έγκριση της οριστικοποίησης των τιμών αγοράς των κτηματοτεμαχίων έκτασης 580 στρ. στην κτηματική περιοχή Τοπικής Κοινότητας Κλειδιού του Δήμου Αμυνταίου βάσει της υπ’ αριθ. 73/2013 Απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας.

2.                   Την έγκριση καταβολής της διαφοράς, με την υπογραφή οριστικών συμβολαίων, των οριστικών ποσών αγοράς από τα ποσά που κατέβαλε η ΔΕΗ Α.Ε. βάσει των προσυμφώνων.
Η διαφορά ανέρχεται σε 850.000 Ευρώ πλέον 3% περίπου έξοδα Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, πλέον συμβολαιογραφικά έξοδα, έξοδα μεταγραφής στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο και επιπλέον σε εκτέλεση των προσυμφώνων έξοδα Βεβαίωσης Μηχανικού και Φόρου Υπεραξίας. 

ΘΕΜΑ 4
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Δωρεάν διάθεση υδρολογικών στοιχείων στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων για την κατάρτιση των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας.
Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ

1.            Την έγκριση, ως χορηγία και συμβολή της ΔΕΗ Α.Ε. στη χάραξη της Εθνικής πολιτικής υδάτων, της δωρεάν διάθεσης στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων (ΕΓΥ) για την κατάρτιση των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας των Λεκανών Απορροής Ποταμών των Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας, των αιτουμένων με το έγγραφο ΕΓΥ υδρολογικών στοιχείων, τα οποία είναι διαθέσιμα στο αρχείο του αρμόδιου Τομέα της ΔΕΗ Α.Ε./ΔΥΗΠ, για να χρησιμοποιηθούν για την εκπόνηση των ανωτέρω Σχεδίων Διαχείρισης.
2.            Τα ανωτέρω στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους Αναδόχους των μελετών αποκλειστικά και μόνο για την εκπόνηση των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας, καθώς και από την ΕΓΥ για τη χάραξη – υλοποίηση υδατικής πολιτικής στο πεδίο αρμοδιότητάς της.  Σε κάθε άλλη περίπτωση, ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις που αναγράφονται στο εγκεκριμένο, με την Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε., Συμφωνητικό Διάθεσης Υδρολογικών Στοιχείων.
ΘΕΜΑ 5
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
Παρακράτηση σε δόσεις του ποσού που αντιστοιχεί στη συμμετοχή εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις μηνός Ιουλίου 2014.
Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ

1.                  Την έγκριση της Απόφασης Διευθύνοντος Συμβούλου.

2.                  Την έγκριση της παρακράτησης του ποσού που αντιστοιχεί στη συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις του μηνός Ιουλίου 2014, σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις ανά μισθωτό.

3.                  Την έγκριση όπως η εν λόγω ρύθμιση εφαρμοσθεί από την εκκαθάριση μισθοδοσίας μηνός Σεπτεμβρίου 2014.

                                                                                                                                Σας ευχαριστώ

Καραλευθέρης Παντελής
Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ
Εκπρόσωπος Εργαζομένων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News