Dei Energy News

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ - "Βλέπει" προσφυγή στις κάλπες στις 22 Μαρτίου

Με ενωτική διάθεση, ανάλυση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος, χάραξη της πολιτικής γραμμής που θα ακολουθήσει μέχρι το Μάρτιο και παραμερισμό των όποιων εσωκομματικών διαφωνιών η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Στο ΣΥΡΙΖΑ τελούν πλέον σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα, βλέποντας ως πιο πιθανή ημερομηνία για προσφυγή στις κάλπες – εκτός «ατυχήματος» τις 22 Μαρτίου, μετά την έναρξη των διαδικασιών για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τα ανοίγματα για τη σύναψη ευρύτερων κοινωνικών αλλά και
πολιτικών συμμαχιών, που με αφορμή τους Ανεξάρτητους Έλληνες έχουν αποτελέσει αγκάθι για την Κουμουνδούρου, παραμερίστηκαν τόσο από την πλευρά του προέδρου του κόμματος, όσο και από την Αριστερή Πτέρυγα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με την κριτική να περιορίζεται μονάχα σε περιορισμένες αναφορές.
Σε αυτό κομβικό ρόλο διαδραμάτισε η… κυβέρνηση με βασικούς «παίχτες» τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, οι οποίοι με τις εμπρηστικές – όπως τις χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου – δηλώσεις τους για επιστροφή της χώρας στη δραχμή οδήγησαν στη συσπείρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ενέτειναν τις κεντρομόλες δυνάμεις.
Οι υποχωρήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να μη δίνονται «πατήματα» στην κυβέρνηση για αναφορές σε παραφωνίες και… μονταζιέρες και για την παρουσίαση ενός πιο ομογενοποιημένου δημόσιου λόγου υπήρξαν αμοιβαίες. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε στην Κεντρική Επιτροπή ότι οι όποιες αποφάσεις για τα άτομα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια και ποιοι εξ αυτών θα αποτελούν… «συνεργάτες» του ΣΥΡΙΖΑ θα ληφθούν εν καιρώ και από τα αρμόδια κομματικά όργανα. Ως ένδειξη καλής θέλησης μπορεί να εκληφθεί η απόσυρση της τροπολογίας του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τους όρους με τους οποίους θα δημιουργηθούν οι συμμαχίες ενόψει εκλογών.
«Ο κόσμος δεν φοβάται και δεν πιστεύει πλέον τα σενάρια τρόμου που καλλιεργούνται από την κυβέρνηση περί επιστροφής στη δραχμή. Η παραμονή στο ευρώ αποτελεί εκ των ουκ άνευ του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό πλέον είναι γνωστό. Ας βρουν κάποιο άλλο μπαμπούλα» αναφέρει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News