Dei Energy News

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ   ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ   ΔΕΗ

Συνάδελφοι, ισσες 
 Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) ετοιμάζεται να υπογράψει με τις Διοικήσεις νέα ΣΣΕ πριν λήξει η προηγούμενη η οποία είχε υπογραφεί τον Ιούνιο του 2012. 
Η κατάπτυστη εκείνη σύμβαση κατοχύρωνε όλες τις μισθολογικές μειώσεις που είχαν επιβληθεί με τα μνημόνια και το νομοθετικό πλαίσιο που τα εξειδίκευε και τα συμπλήρωνε. Ταυτόχρονα έλυνε τα χέρια της Διοίκησης να προχωρήσει σε απολύσεις όποτε έκρινε σκόπιμο (άρθρο 35). 
Προέβλεπε την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης μέσα σε τέσσερις μήνες με σκοπό τον «εξορθολογισμό» των ειδικών
επιδομάτων δηλαδή την κατάργησή τους άμεσα η σταδιακά. Επίσης προέβλεπε «αναμόρφωση» του πειθαρχικού ελέγχου ρύθμιση της διαδικασίας αποσπάσεων και μεταθέσεων. Το τελευταίο το ρύθμισε μονομερώς η Διοίκηση. 
Ταυτόχρονα υπήρχε πρόβλεψη ότι με την λήξη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (31.12.2015) το μισθολόγιο θα επανέλθει στα ισχύοντα την 31.12.2009. 
 Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ τηρεί σιγήν ιχθύος για το μέλλον των ειδικών επιδομάτων. 
Προειδοποιούμε τους συν. ότι προετοιμάζει σε συνεργασία με την κυβέρνηση και την Διοίκηση την κατάργησή τους για τους νεοπροσλαμβανόμενους και την αντικατάστασή τους για τους υπόλοιπους με το λεγόμενο διορθωτικό ποσό το οποίο δεν θα αυξάνεται με την μισθολογική εξέλιξη του μισθωτού δηλ. βάζει τα θεμέλια για την μελλοντική τους κατάργηση. Επίσης αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά για τον τρόπο που θα αποφευχθούν οι μειώσεις μισθών από την υπέρβαση του 65% της μισθοδοσίας 31.12.2009. 
Συνάδελφοι ,ισσες 
Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ παίζει για μια ακόμη φορά τον γνωστό της ρόλο. Στο όνομα του ρεαλισμού της υποταγής αποδέχεται και στηρίζει τις επιλογές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που στα λόγια καταγγέλλει. 
Οι εργαζόμενοι οφείλουν να βγάλουν συμπεράσματα και να κατανοήσουν ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε καλό από τις πλειοψηφίες αυτές. Ότι όσο κυριαρχεί η αντίληψη του μικρότερου κακού και της άρνησης για συνολική αντιπαράθεση με την πολιτική του κεφαλαίου και της Ε.Ε. η ζωή των εργαζόμενων θα γίνεται κάθε μέρα χειρότερη. 

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ 
 ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΌΝΩΝ 
ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
 ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΡΙΖΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News