Dei Energy News

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Σύννομη και άνευ διαχειριστικών ανωμαλιών η θητεία Π. Αθανασόπουλου στη ΔΕΗ

Την απαλλαγή του Παναγιώτη Αθανασόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος της ΔΕΗ, όπως και των λοιπών μελών της Διοίκησης της εταιρείας από κατηγορίες κακουργηματικής απιστίας, αποφάσισε ομόφωνα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.
Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", Με βούλευμα που εξεδόθη μετά σχετική εισαγγελική πρόταση, οι δικαστές που χειρίστηκαν την υπόθεση και αξιολόγησαν το σύνολο των στοιχείων της
δικογραφίας κατέληξαν σε απόφαση απαλλαγής καθώς οι κατηγορίες σε βάρος του Παν. Αθανασόπουλου δεν απεδείχθησαν. Στο σκεπτικό του βουλεύματος, μάλιστα, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι κατά τη θητεία του στη ΔΕΗ η διαχείριση των χρηματοδοτήσεων υπήρξε σύννομη και ουδεμία διαχειριστική ανωμαλία διαπιστώθηκε. Επίσης, το Συμβούλιο Εφετών κρίνει πως επί των ημερών Αθανασόπουλου η οικονομική διαχείριση καθορίστηκε από τα στοιχεία της χρηστότητας και της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος.
Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη και απασχόλησε τον ειδικό ανακριτή Διαφθοράς Χρ. Παπακώστα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για κονδύλια που διατέθηκαν από τη διοίκηση της ΔΕΗ, μεταξύ άλλων, για διοργάνωση εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων και από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Η ασκηθείσα δίωξη ήταν βαριά σε βαθμό κακουργήματος και με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Το έναυσμα για την άσκηση της δίωξης έδωσε έρευνα που είχε διενεργήσει για τις εσωτερικές χρηματοδοτήσεις της διοίκησης της ΔΕΗ ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Στο πόρισμά του που έφθασε στις εισαγγελικές αρχές, σημείωνε σειρά κονδυλίων ως μη νόμιμα και απέδιδε ευθύνες για μη χρηστή διοίκηση, που όμως δικαστικά δεν απεδείχθησαν.
Το δημοσίευμα καταλήγει ότι, με βάση το πόρισμα Ρακιντζή, ασκήθηκε η δίωξη από τον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα και η υπόθεση έφθασε στην ανάκριση, όπου απολογήθηκαν οι εμπλεκόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Π. Αθανασόπουλος, που παραιτήθηκε, τότε, το 2013, από το ΤΑΙΠΕΔ λόγω της δικαστικής εμπλοκής. Όπως ανέφερε ο συνήγορός του Γεώργιος Στεφανάκης, η δικαίωσή του από το Συμβούλιο Εφετών έδωσε τη δυνατότητα στην αλήθεια να λάμψει.

www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News