Dei Energy News

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Διέξοδο για το υποβρύχιο καλώδιο ψάχνει ο ΑΔΜΗΕ στην Κρήτη

Μετά τις  αντιδράσεις που παρατηρήθηκαν στην Κρήτη για το υποβρύχιο καλώδιο που θα την ενώσει με την ηπειρωτική Ελλάδα, αναμένονται επισκέψεις του ΑΔΜΗΕ στο νησί. Η πρόταση του ΑΔΜΗΕ που περιλαμβάνει πέντε εναλλακτικές θέσεις για την κατάληξη του υποβρυχίου καλωδίου δεν βρίσκει σύμφωνους τους φορείς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ΠΑΤΡΙΣ, ο ΑΔΜΗΕ με τα κορυφαία στελέχη του, θα βρίσκεται στο Ηράκλειο την ερχόμενη Δευτέρα, 24 του μήνα,  με σκοπό να βρεθεί μια οριστική λύση σε συνεργασία με την περιφέρεια και
τους τοπικούς φορείς που σήμερα έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Ο ΑΔΜΗΕ προτείνει 5 θέσεις, εκ των οποίων οι δύο είναι στα Λινοπεράματα, δυο στο Ρέθυμνο και μια στα Χανιά –έχοντας αποκλείσει στις εναλλακτικές του την Κορακιά που είναι η πρώτη και μοναδική λύση που προτείνεται μέσα από τον Χωροταξικό Σχεδιασμό.
Τόσο η περιφέρεια όσο και ο δήμος Μαλεβιζίου έχουν αντιδράσει στην προοπτική να μην είναι στην Κορακια ο τερματικός σταθμός και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να συναινέσουν στο να τοποθετηθεί στα Λινοπεράματα- μάλιστα ο δήμος απειλεί και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Και όπως υποσχέθηκε ο κ.Γιαρέντης ο ΑΔΜΗΕ έρχεται για να συζητήσει, ενώ είναι ανοιχτός σε όλα τα ενδεχόμενα.

«Ναι μας έχουν ειδοποιήσει ότι ο κ. Γιαρέντης και ο κ. Γεωργακόπουλος μαζί με άλλα στελέχη του ΑΔΜΗΕ θα είναι στην περιφέρεια τη Δεύτερα για να βρούμε μια λύση. Η οποία δεν είναι άλλη από την Κοράκια», λέει η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης κ.Βιργινία Μανασάκη που συνάντησε τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ στην Αθήνα σε μια πρώτη προσπάθεια να πεισθούν ότι η λύση είναι η Κορακια.
«Πραγματικά δεν υπάρχει χώρος για τα Λινοπεράματα. Δεν μπορεί να προστεθεί εκεί κάτι. Και από την στιγμή που μας λένε ότι  σχεδιάζουν για τα επόμενα 100 χρόνια δεν είναι άλλη η θέση από αυτή που προβλέπεται από το Χωροταξικό της Κρήτης» τονίζει η αντιπεριφερειάρχης η οποία και σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη θα στείλουν αυτές τις μέρες την απαντητική επιστολή και το τεχνικό υπόμνημα στον φορέα διαχείρισης.

 http://energypress.gr/news/reuma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News