Dei Energy News

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Η πρόταση της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ για τη Σ.Σ.Ε και η πλειοψηφία του Σπάρτακου προτείνει στους εργαζόμενους να διαλέξουν τον τρόπο σφαγής τους

"Για να αποφύγουν το κόψιμο επιδομάτων να αποδεχτούν το πάγωμα κλιμακίων".
Για να αποφύγουν το κόψιμο επιδομάτων να αποδεχτούν το πάγωμα κλιμακίων. - See more at: http://www.kozan.gr/post/184657#sthash.jS9uyMy7.dpuf

Εργαζόμενε , εργαζόμενη 
Αυτοί που σου ζήτησαν να κάνεις θυσίες για να «σωθεί η πατρίδα», που σου έταζαν ότι όταν θα «βγούμε από το τούνελ» θα αποκαταστήσουν τα χαμένα, έρχονται σήμερα να σου ζητήσουν νέες μειώσεις μισθών για να μην κινδυνέψει η ανάπτυξη. 
Μαζί τους οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές που αποδέχονται την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης και την μισθολογική πολιτική της εργοδοσίας και προτείνουν στους εργαζόμενους να αποδεχτούν νέες μειώσεις μισθών. 

Η πρόταση της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ για τη Σ.Σ.Ε με την οποία συμφωνεί και η πλειοψηφία του Σπάρτακου και τα αλλα σωματεία που κρύβονται πίσω απο αυτήν, στην ουσία προτείνει στους εργαζόμενους να διαλέξουν τον τρόπο σφαγής τους. Για να αποφύγουν το κόψιμο επιδομάτων να αποδεχτούν το πάγωμα κλιμακίων.
 Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά η θέση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για το ρόλο του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού που στόχος του είναι, να υποτάξει τους εργαζόμενους στις επιθυμίες της εργοδοσίας και του αστικού κράτους. Θεωρούν νίκη την υπογραφή Σ.Σ.Ε με κατοχύρωση των μέχρι τώρα μειώσεων μισθών (φτάνουν το 40% στο τακτικό προσωπικό) στις οποίες προστίθενται νέες μειώσεις. 
Φέρνουν δηλαδή την πρόταση της εργοδοσίας και του αστικού κράτους ως πρόταση του συνδικαλιστικού κινήματος για το οποίο θα πρέπει αγωνιστούν οι εργαζόμενοι. Το θράσος τους δεν έχει όρια. Ταυτόχρονα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζομένους καλλιεργώντας την διάσπαση τους φέρνοντας τους σε αντιπαράθεση για το ποιος θα σφαγεί περισσότερο από επιδόματα η κλιμάκιο. Είναι προκλητικοί όταν προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν ψίχουλα μέσα από κουπόνια. 
Ακόμα και αυτά αν δοθούν θα καταλήξουν στα ταμεία μονοπωλιακών ομίλων με τα οποία συνεργάζεται η ΔΕΗ Α.Ε.
 Παράλληλα δεν κάνουν κουβέντα για το προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας (οκτάμηνα, εργολαβίες, δίμηνα) που αποτελούν πλέον περίπου το 50% του προσωπικού που εργάζεται για τη ΔΕΗ Α.Ε. Συμβάλουν με αυτόν το τρόπο στη διάσπαση των εργαζομένων την στιγμή που χρειάζεται η μεγαλύτερη ενότητα για μαζικούς αγώνες διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.
 ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ 
 Το ΣΕΕΕΝ καλεί το σύνολο των εργαζομένων (μόνιμους, οκταμηνίτες, εργολαβικους), μέσα από μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς να πάρουν θέση και αγωνιστικές αποφάσεις ενάντια στις μεθοδεύσεις τις εργοδοσίας και των εργοδοτικών – κυβερνητικών συνδικαλιστών.
 Να στήσουν αγωνιστικές επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Να παλέψουμε για: 
Υπογραφή Σ.Σ.Ε για όλο το προσωπικό. 
Αυξήσεις στη λογική ανάκτησης των απωλειών για το τακτικό προσωπικό. 
Να συμπεριληφθεί και το προσωπικό με ελαστικές σχέσεις στη λογική “ίση αμοιβή για ίση εργασία”. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται για τη ΔΕΗ Α.Ε κάτω από 751 βασικό μισθό. 

www.kozan.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News