Dei Energy News

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πρωτοβουλία της κυβέρνησης Σαμαρά η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Πρωτοβουλία της κυβέρνησης Σαμαρά η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν απαίτησε ποτέ από την ελληνική κυβέρνηση τη μερική ή πλήρη ιδιωτικοποίηση δημοσίων εταιρειών τόνισε η Κομισιόν απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Η απάντηση αυτή της Κομισιόν αφήνει έκθετη την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία ισχυριζόταν διαρκώς την ανάγκη εναρμόνισης με το κοινοτικό δίκαιο την περίοδο που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ".

"Η οδηγία 2009/72/ΕΚ για την ηλεκτρική ενέργεια αποσκοπεί στην απελευθέρωση του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και την εισαγωγή του ανταγωνισμού μέσω, μεταξύ άλλων, του διαχωρισμού των διαχειριστών των συστημάτων μεταφοράς
από τις κάθετα ολοκληρωμένες επιχειρήσεις" είχε τονίσει η Κομισιόν μέσω του επιτρόπου Σ. Κάλλας. Ωστόσο, αποσαφήνιζε πως "η οδηγία σε καμία περίπτωση δεν απαιτεί τη μερική ή πλήρη ιδιωτικοποίηση δημόσιων εταιρειών".

Γιώργος Κατρούγκαλος: Να σταματήσει η διαδικασία εκποίησης της ΔΕΗ"

Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει κάθε διαδικασία πώλησης της μεγαλύτερης ηλεκτρικής εταιρείας της χώρας, μιας κερδοφόρας και υψηλού στρατηγικού τομέα επιχείρησης" είχε τονίσει ο Γ. Κατρούγκαλος. Επιπλέον, σχολίασε πως η συγκεκριμένη απάντηση της Κομισιόν "εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση και στην Ευρώπη, για ακόμη μια φορά, καθώς κάθε πολιτική της απόφαση επιδιώκει να την αιτιολογήσει με τη δικαιολογία τής 'άνωθεν εντολής'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News