Dei Energy News

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΗΛΕΚΤΡΟσφηνάκια

http://energiakoiergazomenoidei.blogspot.gr/
Αναρωτηθήκαμε, γιατί αρκετές εργολαβίες  χωματουργικών καταψηφίζονταν μέχρι πρότινος από τους εκπροσώπους των εργαζόμενων  του Δ.Σ., της ΔΕΗ Π. Καραλευθέρης, Ν. Φωτόπουλος και στο προηγούμενο Δ.Σ. οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων απείχαν
Ο λόγος όπως μαθαίνουμε ήταν η παραίνεση του Προέδρου και Δ/ντος συμβούλου Αρ. Ζερβού, ώστε να μην φαίνετε πως υπάρχει κάτι «θολό» και μεμπτό από πλευράς Δ.Σ.  με τις τελευταίες εργολαβίες μετακίνησης μαζών (χωματουργικά) που καταψηφίστηκαν, καθώς η τελευταία καταψήφιση έχει να κάνει με την κατάδειξη της αντίθεσης απ την πλευρά των εκπροσώπων των εργαζόμενων, στην υπεραύξηση των εργολαβιών  οι οποίες τείνουν να αντικαταστήσουν τον πάγιο εξοπλισμό, αυξάνοντας σημαντικά το κόστος εξόρυξης του λιγνίτη.  
Αυτή την στιγμή οι εργολαβίες μετακίνησης μαζών  έχουν ξεπεράσει το 50% στην εξορυκτική δραστηριότητα των ορυχείων. Το οικονομικό μέγεθος αυτής;  Κοντά στα 200 εκ Ευρώ κατ΄ετος.
     Με το πανό των αγώνων της ΓΕΝΟΠ το 2011 ευχήθηκε στους φίλους του στο Facebook και τους συμπολίτες του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας γνωστός δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος έχει κάνει σημαία του το σύνθημα του πανό. "Εμείς δεν ΠΟΥΛΑΜΕ και δεν ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ".
   
Παρότι σε όλες της ενημερώσεις του Σπάρτακου στους εργαζόμενους από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα, μπαίνει ως λύση στην κάλυψη της υπέρβασης του μισθοδοσίας το πάγωμα των κλιμακίων, που σημάνει μειώσεις μισθών.
Στην συνέντευξη σε ιστοχώρο της Πτολεμαΐδας(http://www.eordaia.org/index.php?option=com_content&view=article&id=27544:2014-11-04-10-12-12&catid=1566:4) ο φίλτατος Γ. Αδαμίδης απέφυγε να αναφερθεί σε αυτό και περιορίστηκε σε γενικότητες διορθώσεων σε αδικίες και αναφορές στόχου να μην υπάρχει περαιτέρω μείωση, καμία μείωση σε κανένα συνάδελφο. Απλά να σημειώσουμε στην αναδρομικότητα τα όσα σοφά λέει ο λαός μας «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» και «μετά την απομάκρυνση του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται» . ΕΙΔΟΜΕΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News