Dei Energy News

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Με 10 αλλαγές ο νέος συνδικαλιστικός νόμος

Γιάννης Βρούτσης Υπουργός Εργασίας

«Ψαλίδι» στα συνδικαλιστικά προνόμια, αύξηση του χρόνου προειδοποίησης για την προκήρυξη απεργίας και επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών για το αν εφαρμόζεται το λοκ άουτ προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που μέσα στον μήνα κατατίθεται στη Βουλή.

Υστερα από 32 χρόνια αλλάζει ο νόμος (1264/82), με τις νέες ρυθμίσεις να αφορούν δέκα βασικές διατάξεις.
Το «Εθνος της Κυριακής» παρουσιάζει αναλυτικά το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που θα κατατεθεί στη Βουλή. Οι βασικές ρυθμίσεις έχουν ως στόχο να περιοριστούν προνόμια, ενώ όσον..
αφορά στο λοκ άουτ ανοίγει ο δρόμος για την επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών για την εξέταση των αγωγών από εργοδότες και εργαζομένους (με βάση και τον αστικό κώδικα).
Με τις προωθούμενες ρυθμίσεις τροποποιούνται σημεία των άρθρων 14, 15, 16 και 17 του νόμου 1264/82 σχετικά με τα προνόμια των συνδικαλιστών. Επιπλέον αλλαγές υπάρχουν στα άρθρα 19 και 21 αναφορικά με τον χρόνο προειδοποίησης για την απεργία και το προσωπικό ασφαλείας αλλά και στο άρθρο 22 για τη δικαστική έκβαση των υποθέσεων στην περίπτωση του λοκ άουτ. Αντιθέτως δεν υπάρχουν αλλαγές στη διαδικασία που απαιτείται για να ληφθεί απόφαση για απεργία.

 http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News