Dei Energy News

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:Κανένας εργαζόμενος και για κανέναν λόγο δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται "αντικείμεν" εκμετάλλευσης

dakedei
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Στην μέχρι τώρα διαχρονική και δυναμική της πορεία, η παράταξη της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν έχει κάνει ποτέ διαχωρισμό των εργαζόμενων κατατάσσοντάς τους σε κατηγορίες και τάξεις με βάση το εργασιακό τους καθεστώς Για τη ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όλοι οι εργαζόμενοι είναι ΕΝΑΣ εργαζόμενος. 
Με τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες υποχρεώσεις, τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια προβλήματα. Οδεύοντας στην εκλογική διαδικασία που θα αναδείξει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, η παράταξη της ΔΑΚΕ αισθάνεται την ανάγκη να κάνει απολύτως σαφές ότι δεν θα ανεχθεί το..
θέμα της συμμετοχής των συναδέλφων με 8μηνη σύμβαση στις εκλογές να συνδεθεί αποκλειστικά και μόνο με ψηφοθηρικούς λόγους. 
ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!! 
Εκτιμώντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2015, κινήθηκε –με ευθύνη και μόνο των άλλων παρατάξεων- σε λάθος δρόμο σε ότι έχει να κάνει με το θέμα του ύψους της συνδρομής των συναδέλφων οχταμηνιτών προκειμένου να συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές του σωματείου, η ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επέλεξε την αποχώρηση της παράταξης από την διαδικασία της ψηφοφορίας (σε ότι έχει να κάνει με την πρόταση των παρατάξεων, ΠΑΣΚΕ/ΔΡΑΣΕ, Αγωνιστική Συνεργασία, ΣΑΔ/ΜΕΤΑ) σχετικά με την διαφορετική συνδρομή των εν λόγω συναδέλφων στις εκλογές. 
Για την παράταξη της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όλοι οι εργαζόμενοι είναι ίδιοι και ίσοι. Για την παράταξη της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όλοι οι εργαζόμενοι έχουν τα ίδια δικαιώματα. Για την παράταξη της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κανένας εργαζόμενος και για κανέναν λόγο δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται ¨αντικείμενο¨ εκμετάλλευσης. 
Πόσο δε μάλλον οι συνάδελφοι οχταμηνίτες για τους οποίους ως σωματείο έχουμε δεσμευτεί για την υπογραφή αξιοπρεπούς ΣΣΕ, πιέζοντας τη Διοίκηση της ΔΕΗ να άρει τις μισθολογικές αδικίες απαιτώντας πιο συγκεκριμένα να υπάρξουν οι ίδιες αμοιβές, για την ίδια θέση εργασίας, με τους τακτικούς εργαζόμενους. Δεν αναρωτιούνται κάποιοι ότι ΔΕΝ συνάδει η απαίτηση του σωματείου να βρίσκονται οι συνάδελφοί μας στην ίδια μισθολογική κατάσταση με το αντίστοιχο τακτικό προσωπικό της επιχείρησης και να ζητάμε να υπαχθούν σε μία αξιοπρεπή ΣΣΕ όταν την άλλη στιγμή τους ζητούν να καταβάλλουν διαφορετική συνδρομή. 
 Είναι παράλογο. Είναι σαφές ότι οι άλλες παρατάξεις προσπαθούν, με μεθοδεύσεις, ΔΡΑΣΕις και με Αγωνιστικές Συνεργασίες να εκΜΕΤΑλλευτούν την αγωνία των συναδέλφων προσβλέποντας μόνο σε ψηφοθηρικά οφέλη. 
Για την παράταξη της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όλοι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να ανήκουν σε ένα σωματείο του οποίου αναγνωρίζουν την αξία, τη συμβολή και την σημαντικότητά του αλλά και που αντίστοιχα για το σωματείο, είναι τιμή του να έχει στους κόλπους του τον κάθε έναν εργαζόμενο.

Για τη ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
     Ο Πρόεδρος                        Η Γ. Γραμματέας
Αθανάσιος Μάστορας       Ελευθερία Καραβαγγέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News