Dei Energy News

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Σε υψηλά επίπεδα η ΟΤΣ λόγω αυξημένων φορτίων-Ζημίες στους ρύπους

Ξεκίνησε το 2015 με πολύ χαμηλή τιμή για την Πρωτοχρονιά
(αναμενόμενο) στα 43,30 €/MWh μέσο όρο, σύμφωνα με την ανάλυση της E-ntelligence.
Τις επόμενες μέρες όμως η Οριακή Τιμή Συστήματος ισορρόπησε σε υψηλότερα επίπεδα κυρίως λόγω των αυξημένων φορτίων. Αυτό που παρατηρούμε τις πρώτες μέρες του νέου έτους είναι οι κατά 6-7% χαμηλότερες προσφορές των μονάδων Φυσικού Αερίου λόγω της πτώσης της ..
τιμής του Φ.Α. η οποία συσχετίζεται άμεσα με τις τιμές του πετρελαίου οι οποίες έχουν δει κάθετη πτώση το τελευταίο εξάμηνο. Σχετικά ενισχυμένη εμφανίζεται και η παραγωγή από Α.Π.Ε. την εβδομάδα που μας πέρασε κάτι που κράτησε τις τιμές σε επίπεδα πέριξ των 59-60 €/MWh τις τελευταίες ημέρες (πλην της Κυριακής που κινήθηκε χαμηλότερα).
Μπορείτε να δείτε εδώ την εξέλιξη της Οριακής Τιμής Συστήματος (Ο.Τ.Σ.)
Αγορά ρύπων
Με ζημίες έκλεισε η Αγορά Ρύπων την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς με μειωμένο ενδιαφέρον από τα μεγάλα utilities και απουσία δημοπρασιών στο Χρηματιστήριο Ρύπων της Λειψίας. Η Spot τιμή όπως βλέπουμε αποδυναμώθηκε κατά 3,05% από Δευτέρα σε Παρασκευή, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο ΔΕΚ ‐ '15 έκλεισε την εβδομάδα με μεγαλύτερη ζημία (‐3,67%). Τα προθεσμιακά επόμενων ετών είχαν πολύ μικρή ρευστότητα καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας.

 http://energypress.gr/news/reuma/Se-ypshla-epipeda-h-OTS-logw-ayxhmenwn-fortiwn-Zhmies-stoys-rypoys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News