Dei Energy News

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΚΚΕ: Πρόταση για αξιοποίηση λιγνιτικών αποθεμάτων αποκλειστικά με κρατική ευθύνη

Τις προτάσεις του ΚΚΕ για τον κλάδο της ενέργειας παρουσίασε, μεταξύ άλλων, στους κατοίκους της Κοζάνης όπου βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κουτσούμπα το κόμμα του Περισσού προτείνει τα εξής:
- Αξιοποίηση των λιγνιτικών αποθεμάτων αποκλειστικά με κρατική ευθύνη και αντικατάσταση των παλιών μονάδων με νέες.
- Δημιουργία θέσεων μόνιμης και σταθερής δουλειάς με
κατάργηση των εργολαβιών. Επέκταση των ΒΑΕ, 7ωρο, 5θημερο, 35ωρο.
- Επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας, γιατρούς ασφαλείας.
- Μετεγκατάσταση οικισμών, παράδοση των εκτάσεων εξορυγμένων της ΔΕΗ στο κράτος χωρίς αποζημίωση.
- Κρατικό δίκτυο μέτρησης της περιβαλλοντικής ρύπανσης, βελτίωση και επέκταση των υποδομών.
«Μόνο ένας Ενιαίος Κρατικός Φορέας Ενέργειας στα πλαίσια της εργατικής λαϊκής εξουσίας που δεν υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής ενέργειας υπέρ των λαϊκών συμφερόντων», υπογράμμισε.
Αναφέρθηκε στην πρόσφατη πυρκαγιά στην 4η Μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και είπε ότι «αυτή υπογραμμίζει τις επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας των παλιών εργοστασίων, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους κατοίκους της περιοχής».
Αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ότι «προωθεί» τα συμφέροντα των μονοπωλίων στον κλάδο της ενέργειας με την πώληση της «μικρής ΔΕΗ». Κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «επιχειρεί να εξαπατήσει το λαό με τη θέση του ότι μπορεί να υπάρξει ενεργειακός σχεδιασμός για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στο πλαίσιο της απελευθερωμένης αγοράς» και σημείωσε: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ρόλου που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, να διεκδικεί να γίνει αυτός ο εκλεκτός της ΕΕ, των μονοπωλίων και γι΄ αυτό να κάνει ό,τι μπορεί για να τσακίσει το κίνημα, ήταν και η πρότασή του για δημοψήφισμα ενάντια στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ». Όχι μόνο υπομόνευσε τους αγώνες των εργαζομένων, που ήταν σε εξέλιξη, αλλά και αρνήθηκε να ενταχθεί στο δημοψήφισμα το σύνολο των νόμων της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News