Dei Energy News

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΕΤΕ-ΔΕΗ:Η ποιότητα του έργου του ΤΜΑ - ΘΗΣ έχει αναγνωριστεί διαχρονικά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ.
Προς: Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο κ. ΖΕΡΒΟ Αρθούρο.

Κύριε Πρόεδρε,


Στο σχέδιο Οργανογράμματος που παρουσιάστηκε για την Γενική Δ/νση Παραγωγής και με προφανή στόχο να ελαχιστοποιηθούν τα λειτουργικά κόστη, προβλέπεται η κατάργηση - συγχώνευση σημαντικών δραστηριοτήτων της Επιχείρησης, μεταξύ των οποίων και ο ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ - ΘΗΣ.


Πιστεύουμε βάσιμα ότι μια τέτοια απόφαση θα είναι επιζήμια και καταστροφική για την Επιχείρηση, καθώς ο συγκεκριμένος Τομέας δραστηριοποιείται σε ένα πεδίο ιδιαίτερης σημασίας για την Επιχείρηση και ιδιαίτερα για την ΔΕΘ.


Η Δραστηριότητα του ΤΜΑ - ΘΗΣ είναι:


 -  Υποστηρίζει την περιβαλλοντική συμμόρφωση των σταθμών παραγωγής της ΔΕΘ στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.
 -  Παρέχει πολύτιμες πληροφορίες και συστάσεις για τον βαθμό απόδοσης των μονάδων παραγωγής της ΔΕΘ.
 - Υποστηρίζει τους σταθμούς παραγωγής σε θέματα συντήρησης.
 -  Υποστηρίζει την Επιχείρηση στην παραλαβή και έλεγχο νέων έργων.
 -  Υποστηρίζει υπηρεσιακές μονάδες έκτος της ΔΕΘ επί ειδικών θεμάτων (ΔΠΝ, ΔΕΥ κλπ).
 -  Εμφανίζει θετικό οικονομικό αποτέλεσμα συγκριτικά με εργολάβους ανταγωνιστές.


Σας γνωστοποιούμε ότι η ποιότητα του έργου του ΤΜΑ - ΘΗΣ έχει αναγνωριστεί διαχρονικά από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσιακές μονάδες των Σταθμών Παραγωγής και σε όλα τα επίπεδα, ενώ το κόστος αυτών των εξιδανικευμένων υπηρεσιών θα είναι πολλαπλάσιο για την Επιχείρηση, στην περίπτωση που εκχωρηθεί σε ιδιώτες εργολάβους.


Επιπρόσθετα, η εκχώρηση σε ιδιώτες εργολάβους των δραστηριοτήτων του ΤΜΑ - ΘΗΣ, εγείρει σοβαρές επιφυλάξεις, που σχετίζονται αφενός με την πιστότητα των ελέγχων, αφετέρου με το ενδεχόμενο εξυπηρέτησης ανταγωνιστικών συμφερόντων.


Θεωρούμε ότι η ύπαρξη, η διατήρηση και η συνεχής ανάπτυξη του συγκεκριμένου Τομέα στη ΔΕΘ, επιβάλλεται, δεδομένης της αυξημένης ευαισθησίας, άλλα και του αυστηρότατου νομικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και από την ανάγκη η ίδια η ΔΕΗ. ΑΕ. να έχει αξιόπιστες μετρήσεις και να μην εξαρτάται από τρίτους.


Τέλος, θεωρούμε αδιανόητο η μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρας που δραστηριοποιείται στην Ηλεκτρενέργεια και κατηγορείται συχνά πυκνά για «ρύπανση και πλημμελή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων» να θέλει να καταργήσει την μια και μοναδική υπηρεσία που έχει μια τεχνογνωσία 30 ετών περίπου και διαθέτει πλήρη, κατάλληλο και άρτιο εξοπλισμό γι’ αυτούς τους ελέγχους.


Στη βάση των παραπάνω και προκειμένου να αξιολογήσετε την ορθότητα των επιχειρημάτων μας, σας αποστέλλουμε συνημμένα Ενημερωτικό Υπόμνημα και παρακαλούμε θερμά όπως μας ενημερώσετε περί των προθέσεων σας, σχετικά με το μέλλον του ΤΜΑ - ΘΗΣ.


                                                     ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΒΛΑΣΤΟΣ ΑΓΓ.                                                                               ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News