Dei Energy News

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

K.MAΣΟΥΡΑΣ: Μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο σύμπνοιας και συνεννόησης να δώσουμε διέξοδο στο αδιέξοδο




ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ – Ε.ΤΕ
ΔΕΗ

«ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΔΕΗ – ΚΙΝΔΥΝΟΙ & ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.»
Σε λίγες μέρες αφήνουμε πίσω μας το 2014, μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη και σκληρή τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον Όμιλο ΔΕΗ.
Η κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είχε αρνητικές επιπτώσεις και στην Εταιρεία του ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα:


1.    Αύξηση των ρευματοκλοπών.

2.    Αύξηση αποκοπών και επαναφορών λόγω αυξανόμενων ανεξόφλητων λογαριασμών.

3.    Η αύξηση των μη ηλεκτροδοτούμενων κτιρίων.

4.    Την μείωση των νέων ηλεκτροδοτήσεων.

Μέσα σε αυτό το δυσβάστακτο περιβάλλον που έχει ..
διαμορφωθεί ως απόρροια της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας ο ΔΕΔΔΗΕ κατάρτισε ένα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα πενταετές που θα αποτελεί μπούσουλα για τα επόμενα χρόνια εξειδικεύοντας τις δράσεις και τις υποχρεώσεις κάθε χρόνου, το οποίο παρουσιάστηκε στη ΓΕΝΟΠ και στα πρωτοβάθμια σωματεία. Επίσης να σας υπενθυμίσω τι έχουμε πράξει:

-      Περάσαμε από την μεταβατική φάση στην ολοκλήρωση ενός σύγχρονου αυτοτελή επιχειρησιακού συστήματος IRPSAP.

-      Πήραμε από την ΡΑΕ την Άδεια διαχείρισης του Δικτύου και η ΔΕΗ την άδεια κυριότητας του Δικτύου οι όροι αυτοί οριοθετούν τις σχέσεις μας με την ΔΕΗ, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα.

-      Κώδικες στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά και τον Κώδικα Δικτύου όπου οι διαβουλεύσεις τελείωσαν και περιμένουν την πρόταση της ΡΑΕ.

-      Συμφωνία πλαίσιο με τον ΑΔΜΗΕ με ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους από την περυσινή για 3+2 έτη για την υποστήριξη των παγίων του Δικτύου της ΔΕΗ.

-      Δάνειο από την ΕΤΕΠ ύψους 415 εκατομμύρια ευρώ για έργα στη Διανομή διασφαλίζοντας για το 2013- 2015 την ρευστότητα των έργων στο 50% + 50% ΔΕΗ.

-      Προσλήψεις νέου τακτικού προσωπικού 540 θέσεων εργασίας μέσω ΑΣΕΠ, η διαδικασία ολοκληρώνεται από μέρα σε μέρα.

-      Ολοκλήρωση της μεταστέγασης των κεντρικών υπηρεσιών σε κτίρια του ΔΕΔΔΗΕ.

-      Διαχωρισμός του ΕΡΜΗ ως ανεξάρτητο πληροφοριακό σύστημα και παράλληλα ετοιμάζεται διαγωνισμός για νέο σύγχρονο σύστημα ώστε να καλύψει τις μελλοντικές μας ανάγκες.    

Το 2015 όμως για όλους τους εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ, είναι χρονιά γεμάτη προκλήσεις και υλοποίησης ενός σημαντικού τμήματος του παρακάτω προγράμματος:

·         Θα κληθούμε να βελτιώσουμε τον ετήσιο χρόνο διακοπών, το πλήθος και τη διάρκεια των προγραμματισμένων διακοπών.

·         Την ολοκλήρωση των νέων Κέντρων Ελέγχου ΔΠΑ & ΔΠΝ και βελτιώσεις στα υφιστάμενα των περιφερειών ΔΠΜ-Θ, ΔΠΚΕ, ΔΠΠ-Η.

·         Την εγκατάσταση τηλεχειριζόμενων διακοπτών στα δίκτυα και σε Υ/Σ, ΥΤ/ΜΤ. Προμήθεια 3000 τηλεχειριζόμενων διακοπτών και 3000 ενδεικτικών σφάλματος.

·         Ολοκλήρωση του πιλοτικού συστήματος γεωγραφικής πληροφόρησης GIS και επέκταση στο σύνολο της χώρας.

·         Ολοκλήρωση της τηλεμέτρησης των μεγάλων πελατών ΧΤ Νο 5,6,7.

·         Επιλογή αναδόχου στον διαγωνισμό 160.000 μικρών πελατών και έναρξη της εγκατάστασης τους.

Σίγουρα όμως υπήρξαν αστοχίες, καθυστερήσεις και τις οποίες πρέπει να τις βελτιώσουμε:

·         Έλλειψη υλικών σε μονάδες που είναι αποτέλεσμα της κακής κατάστασης της αγοράς σήμερα, του κακού προγραμματισμού καθώς και της απόφασης που πήραμε ως ΔΣ με τον τέως Πρόεδρο.

·         Λάβαμε απόφαση για τις προμήθειες που υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ να ελεγχθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο στα πλαίσια της Διαφάνειας όπου μας καθυστερεί τουλάχιστον 2 μήνες.



Συνάδελφοι

Σας θυμίζω ότι διαχρονικός μας στόχος είναι η εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων. Για το λόγο αυτό στήριξα κάθε δυνατή προσπάθεια που έγινε από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, επίσης ζητήσαμε ως Δ.Σ. να γίνουν παρουσιάσεις με τα χρονοδιαγράμματα προμήθειάς τους.



v  Για τα εφόδια ατομικής και ομαδικής προστασίας όπου παρουσιάστηκε και μεγάλη καθυστέρηση (Γάντια τάσεως, Ακόντια Χειρισμών ΜΤ, Σκάλες, Φόρμες Εργασίας, Άρβυλα) ζητήσαμε επιτάχυνση των διαδικασιών παρακολουθώντας τις εξελίξεις.

v  Ψηφίσαμε τη πρόταση της ΔΟΑΕ για Τεχνικούς Ασφαλείας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης καθώς και υπαγωγή τους στη Διεύθυνση.

v  Δώσαμε κατεύθυνση αύξησης των ρυθμών εκπαίδευσης του προσωπικού μας ώστε οι περιφέρειες να προγραμματίζουν τις ανάγκες τους και να ανακοινώνουν οι μονάδες τους κύκλους σεμιναρίων στους συναδέλφους.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ και στη διακοπή του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας 15% στην κατηγορία Τ4/Α μετά την ένταξής της στα ΒΑΕ.

Απλά να σας υπενθυμίσω ότι… Εναντιώθηκα δημόσια με ανοικτή επιστολή μου για το άδικο της Απόφασης της Διοίκησης και αυτό έπραττα σε κάθε διοικητικό συμβούλιο του ΔΕΔΔΗΕ.

Μετά και από την δυναμική και ουσιαστική παρέμβαση της  ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ πιστεύω θα δοθεί η ορθή και  δίκαιη λύση για τους εργαζόμενους που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εργασιακό εαυτό τους.

Οφείλουμε όλοι μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο σύμπνοιας και συνεννόησης να δώσουμε διέξοδο στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί εξαντλώντας η κάθε πλευρά τα όρια της, υπέρ του κοινού καλού  για την εύρυθμη λειτουργία της Εταιρίας.

Σας ευχαριστώ




Κωνσταντίνος Μασούρας
Εκπρόσωπος Εργαζομένων Δ.Σ ΔΕΔΔHE

 http://etedakedei.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News