Dei Energy News

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Τσίπρας προς ΔΕΗ: Μην κόβετε το ρεύμα


«Η ΔΕΗ έχει αναλάβει έναν πολύ άχαρο ρόλο, που την έχει οδηγήσει και σε μείωση των εισπράξεων εκείνων, που είναι αναγκαίες για τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε την Τετάρτη τα γραφεία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «οφείλουμε να δούμε άμεσα την πλευρά που αφορά στην επιβίωση μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, που είναι στα πρόθυρα της οικονομικής ανέχειας».


«Λαμβάνοντας πάντα υπόψη μας ότι η πρόσβαση στο ρεύμα, ένα δημόσιο αγαθό, είναι όρος επιβίωσης για όλους μας, ζητούμε από τη ΔΕΗ να “παγώσει” τις διαδικασίες αποσύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρις ότου φέρουμε το θέμα στη Βουλή. Είναι μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα και πρέπει να είναι πολιτική η απόφαση» κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.


Την ώρα που η μαύρη τρύπα στα ταμεία της ΔΕΗ και η αρνητική εικόνα που παρουσιάζουν τα ταμεία της, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να κάνει την πρώτη του μετεκλογική εμφάνιση στα γραφεία της επιχείρησης.


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Επιχείρησης Αρθούρο Ζερβό και ενημερώθηκε για τα οικονομικά της ΔΕΗ, ενώ εξέφρασε τις αντιρρήσεις του κόμματός του τόσο στην αύξηση των τιμολογίων όσο και στην πολιτική της διακοπής ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας την Τρίτη στους  δημοσιογράφους, προανήγγειλε ότι η επιχείρηση θα συνεργαστεί με ειδικές υπηρεσίες για τους ανείσπρακτους λογαριασμούς και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η αναχρηματοδότηση των δανείων θα ολοκληρωθεί σύντομα.


Διευκρίνισε πως δεν τίθεται ζήτημα συνεργασίας με εισπρακτικές εταιρείες και πρόσθεσε ότι η κατάσταση χειροτέρευσε μετά την επιβολή του τέλους ακινήτων και εξέφρασε την ελπίδα το τέλος να μην περιληφθεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού για το 2012.


Ο κ. Ζερβός δήλωσε ότι σκοπεύει να παρουσιάσει αναλυτικά την κατάσταση στον υπουργό Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο και τόνισε ότι η αύξηση των τιμολογίων είναι η προφανής λύση για το πρόβλημα στην αγορά ενέργειας. Πρόσθεσε δε, ότι με ένα 5% πάνω δεν θα ετίθετο ζήτημα στην αγορά, αφού είναι ανάλογο με το ποσοστό αύξησης του κόστους στο σκέλος της ενέργειας.


http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=206960

Δηλώσεις Τσίπρα στη ΔΕΗ από depy6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News