Dei Energy News

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Επιτέλους...Υπογράφτηκε η νέα ΕΣΣΕ των εργαζομένων στη ΔΕΗ

Η νέα τριετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ υπογράφτηκε σήμερα το απόγευμα μεταξύ του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου της επιχείρησης Αρ.Ζερβού και του Προέδρου και του ΓΓ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Ν.Φωτόπουλου και Κ.Κατσαρού, αντίστοιχα.
Μετά από τρείς μήνες περίπου εντατικών διαβουλεύσεων τόσο μεταξύ της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων-μελών της όσο και με τη Διοίκηση της ΔΕΗ η νέα ΕΣΣΕ , υπό τις παρούσες συνθήκες, αποτελεί πραγματική κατάκτηση για τους χιλιάδες εργαζόμενους της Επιχείρησης. 
 Η σύμβαση προβλέπει αλλαγές στο καθεστώς κρίσεων, μεταθέσεων και πειθαρχικού ελέγχου των εργαζομένων, εξορθολογισμό των επιδομάτων έπειτα από νέες διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν, καθώς και δυνατότητα επιστροφής των μειώσεων στους μισθούς, εφόσον λήξει η ισχύς του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής. 
Προβλέπει, επίσης, αναστολή των καταβολών από την επιχείρηση προς τη ΓΕΝΟΠ και τον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (ΟΚΔΕ).
Τις επόμενες ημέρες και μετά την υπογραφή της ΕΣΣΕ με τις άλλες εταιρίες του ομίλου ΔΕΗ και συγκεκριμένα τις Διοικήσεις των ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ και ΑΔΜΗΕ ΑΕ, θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News