Dei Energy News

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΕΗ

Συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΗ στην περιοχή του Λευκού
Πύργου θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί, στις 11.30, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που διαμαρτύρονται για τα εργατικά ατυχήματα που σημειώνονται στην επιχείρηση.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Ακόμα δύο τραγικοί θάνατοι έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των εργατών που θυσιάζονται καθημερινά στον βωμό του κέρδους σύμφωνα με τις επιταγές των νεοφιλελεύθερων πρακτικών. Μέσα σε μόλις τρεις μέρες, θύματα των αδυσώπητων ορέξεων του Κεφαλαίου υπήρξαν ο 56χρονος εργάτης που έχασε τη ζωή του την Παρασκευή, 14 του μηνός, λόγω μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας σε τεχνητή λίμνη στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ στον Τομέα Περιβάλλοντος, και τη Δευτέρα, 17 του μηνός, ο Μ.Ν., ο οποίος βρέθηκε νεκρός στον χώρο αποκατάστασης εδαφών. Αξιοσημείωτη παρατήρηση ότι και στις δύο περιπτώσεις οι εργάτες την ώρα του ατυχήματος ήταν μόνοι τους, γεγονός που εγείρει χιλιάδες ερωτήματα για τις επιπτώσεις της μείωσης προσωπικού».

«Η Τοπική Ένωση Θεσσαλονίκης της Α.Π. - Ροσινάντε καλεί όλα τα εργατικά σωματεία, συλλόγους, συνδικάτα και φορείς και καθέναν και καθεμία από μας που δεν ανεχόμαστε να στάξει ούτε μία παραπάνω ρανίδα αίματος της τάξης μας, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ του Λ. Πύργου τη Τετάρτη, 26 Φλεβάρη, στις 11.30 το πρωί» προσθέτουν.

 

Πηγή: thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News