Dei Energy News

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Συγκεκριμένες απαντήσεις-δεσμεύσεις για τα φ/β ζητά από τα κόμματα, ενόψει εκλογών, η ΕΠΗΕ

Με στόχο την συγκέντρωση συγκεκριμένων, γραπτών
απαντήσεων-δεσμεύσεων από τα ελληνικά κόμματα, για τις ενέργειές τους στον τομέα των φωτοβολταϊκών, η Ένωση Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΠΗΕ) θα προχωρήσει στη σύνταξη κειμένου βάσης όπου θα ζητείται η επίσημη θέση των κομμάτων για τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις του κλάδου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η ΕΠΗΕ κατόπιν έντονων ..
συνομιλιών τις τελευταίες μέρες με τα μέλη της, με θέμα την αβεβαιότητα που έχει προκληθεί στον τομέα της ενέργειας, έλαβε την απόφαση να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα και να ανοίξει την ατζέντα της ενέργειας όχι κατόπιν εορτής αλλά ….πριν τις εκλογές!
Υποστηρίζοντας με συνέπεια και υπευθυνότητα τα κοινά ανακοινωθέντα των φωτοβολταικών συλλόγων που έχει προσυπογράψει, θα προχωρήσει στην άμεση σύνταξη κειμένου βάσης, το οποίο θα αποσταλεί σε όλους τους συλλόγους, και θα ζητήσει πλέον και επισήμως να απαιτήσουμε όλοι μαζί τις απαντήσεις των κομμάτων στα φλέγοντα θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις μας.
Αποσκοπούμε, για πρώτη φορά, να έχουμε συγκεκριμένες, γραπτές απαντήσεις-δεσμεύσεις από τα κόμματα, τα οποία καλούμαστε να ψηφίσουμε, για τις ενέργειες τους στον τομέα των φωτοβολταικών.
Πιστεύουμε ότι, οι επιτυχημένες προσπάθειες που έχουν γίνει ως τώρα στην σύγκλιση των συλλόγων, θα προσδώσουν άλλη βαρύτητα στις απαιτήσεις μας από τα πολιτικά κόμματα που ζητούν την ψήφο μας.
Οι παραγωγοί δεν επιτρέπεται να είναι θεατές στα τεκταινόμενα και στις εξελίξεις, η στάση αυτή τα τελευταία χρόνια μας έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού.
Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε τον λόγο από τους μελλοντικούς κυβερνώντες.
Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά στην Λάρισα στις 3/1/2015. Στις 5/1/2015 πραγματοποιήθηκε επικοινωνία του προέδρου της Ε.Π.Η.Ε με το γραφείο τύπου της Ν.Δ. ,προκειμένου να αποσαφηνιστεί για το αν πρόκειται περί λάθους διατύπωσης, καθώς η συγκεκριμένη προϊδεάζει τους παραγωγούς για επερχόμενη αλλαγή των εγγυημένων τιμών. Στην περίπτωση λάθους, ζητήθηκε να υπάρξει ανακοίνωση τύπου, προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι αμφιβολίες και το αρνητικό κλίμα που αυτή δημιούργησε».

 http://energypress.gr/news/fwtoboltaika/Sygkekrimenes-apanthseis-desmeyseis-gia-ta-f-b-zhta-apo-ta-kommata-enopsei-eklogwn-h-EPHE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News